Overslaan en naar de inhoud gaan

Duitse treinmachinisten dreigen met vierde staking

Geplaatst opdonderdag 9 september 2021 - 22:30

Het treinverkeer in Duitsland ligt komende week opnieuw mogelijk enkele dagen stil. De machinisten dreigen volgens persbureau ANP met een vierde werkonderbreking.

Dat zou betekenen dat geen treinen rijden tussen Heerlen en Aken en tussen Venlo en Viersen. Op dat laatste traject reden door werkzaamheden sinds 23 augustus al geen treinen, maar die werkzaamheden zijn na vrijdag voorbij.

Lees ook: Treinmachinisten verwerpen nieuw aanbod Deutsche Bahn

Loonconflict
De meest recente staking eindigde dinsdag. De vakbonden en werkgever Deutsche Bahn vechten een slepend loonconflict uit. De bonden willen snel een beter bod, anders wordt maandag begonnen met de voorbereidingen voor de vierde staking.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen