Overslaan en naar de inhoud gaan

Duitse trainer moet Lions weer aan successen helpen

Geplaatst opwoensdag 6 maart 2019 - 20:16

Lions krijgt de komende twee seizoenen een Duitse trainer. De 34-jarige Christoph Jauernik wordt de opvolger van Mark Schmetz.

Jauernik is een oud-handballer die op 26-jarige leeftijd noodgedwongen moest stoppen vanwege een schouderblessure. Hij speelde destijds voor thSV Eisenach in de Tweede Bundesliga.

Groei
Daar kreeg hij de kans om zich te ontwikkelen als trainer-coach, eerst bij de jeugd, later als assistent-trainer bij de club. Vervolgens stond hij twee seizoenen aan het roer bij het eerste team. Jauernik vergelijkt het niveau van OCI-Lions met Duitse clubs die spelen op het tweede niveau.

Niveau
"Ik heb inmiddels enkele duels gezien van Lions en andere clubs uit de Bene-League, het is een goed niveau. Niet te vergelijken met het hoogste niveau in Duitsland, maar ergens tussen de eerste en tweede Bundesliga in. Je ziet ook internationaal dat dat die clubs de eerste ronden in de Europacup overleven. En er zijn handballers bij Lions die ervaring hebben in Duitsland, dat tilt het niveau ook omhoog."

Ambities
Lions dat onder meer drie keer landskampioen werd, drie keer de beker won en één keer kampioen werd van de Bene-League, boekte zijn laatste grote succes in 2017. Volgens de nieuwe trainer is er nog niet gesproken over de doelen die de club uit Sittard-Geleen wil halen, maar is
Lions zeker een ambitieuze club. "Ik kan daar nu nog niets over zeggen omdat ik nog niet weet hoe het team er uiteindelijk uit gaat zien, dus kun je nu nog niets zeggen over de prijzen die je wil winnen. Natuurlijk kwam in de gesprekken naar voren dat de ambitie er is en Lions een rol wil spelen. De club is nu nog op drie fronten in de race voor een prijs, de Bene-League, landskampioenschap en de beker. En als je die kans krijgt moet je die pakken."

Gezelschap
Jauernik begint in de zomer met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Hij krijgt dan gezelschap van oudgediende Harold
Nusser die de talenten van Lions onder zijn hoede neemt. Hij tekende een contract voor één seizoen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen