Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Duitse spoorwerkzaamheden duperen Limburg

Geplaatst opvrijdag 17 april 2015 - 6:05

Limburg staat flinke overlast en vele miljoenen euro's economische schade te wachten als gevolg van werkzaamheden aan het spoor in Duitsland.

Het gaat om geluidsoverlast, trillingen en verkeershinder in Venlo en Horst aan de Maas. Plus vele miljoenen euro's economische schade voor de transportsector in het noorden en chemiebedrijven in het zuiden van de provincie.

Betuweroute
In Duitsland starten maandag de werkzaamheden voor de bouw van een derde spoortraject Emmerich-Oberhausen. In Nederland sluit de voor goederenvervoer zo belangrijke Betuweroute daarop aan.

Uitwijken
In de zeven jaar dat het werk duurt is de beschikbaarheid van dat traject beperkt en wordt uitgeweken via de Brabantroute via Horst en Venlo. Die gemeenten krijgen daardoor te maken met overlast.

Omrijden
Daarnaast vrezen de transportsector en de chemische industrie in Limburg vele miljoenen euro's economische schade doordat het omrijden extra geld kost.

Meer over de gevolgen van de Duitse spoorklus vrijdag in Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Cabooter naar spoor Kaldenkerken
Venlo krijgt voorrang bij vestiging logistieke bedrijven
Nog geen Kamerdebat over uitbuiting Filipino's
Wismans-chauffeurs gedeeltelijk uitbetaald en naar huis
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen