Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Duitse spoorwerkzaamheden duperen Limburg

Geplaatst opvrijdag 17 april 2015 - 6:05

Limburg staat flinke overlast en vele miljoenen euro's economische schade te wachten als gevolg van werkzaamheden aan het spoor in Duitsland.

Het gaat om geluidsoverlast, trillingen en verkeershinder in Venlo en Horst aan de Maas. Plus vele miljoenen euro's economische schade voor de transportsector in het noorden en chemiebedrijven in het zuiden van de provincie.

Betuweroute
In Duitsland starten maandag de werkzaamheden voor de bouw van een derde spoortraject Emmerich-Oberhausen. In Nederland sluit de voor goederenvervoer zo belangrijke Betuweroute daarop aan.

Uitwijken
In de zeven jaar dat het werk duurt is de beschikbaarheid van dat traject beperkt en wordt uitgeweken via de Brabantroute via Horst en Venlo. Die gemeenten krijgen daardoor te maken met overlast.

Omrijden
Daarnaast vrezen de transportsector en de chemische industrie in Limburg vele miljoenen euro's economische schade doordat het omrijden extra geld kost.

Meer over de gevolgen van de Duitse spoorklus vrijdag in Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Cabooter naar spoor Kaldenkerken
Venlo krijgt voorrang bij vestiging logistieke bedrijven
Nog geen Kamerdebat over uitbuiting Filipino's
Wismans-chauffeurs gedeeltelijk uitbetaald en naar huis
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen