Overslaan en naar de inhoud gaan

Duitse routinier in de etalage bij Fortuna Sittard

Geplaatst opdinsdag 24 juli 2018 - 6:00

Het huwelijk tussen Christopher Braun (27) en Fortuna Sittard lijkt definitief ten einde. De Duitse routinier werd niet meegenomen op trainingskamp en heeft te horen gekregen dat hij de club mag verlaten.

Dat bevestigt trainer Kevin Hofland in gesprek met L1. "In dit geval is het een simpele rekensom: hij was er niet bij tijdens ons trainingskamp, dus hij past niet in onze plannen."

Kleine schoonmaak
​Hofland en hoofdtrainer René Eijer willen graag doorselecteren. Maandag verkaste Mickaël Malsa al naar het Spaanse Albacete (huur met optie tot koop) en het is de bedoeling dat Braun en de compleet uit beeld geraakte Vitor Saba zijn voorbeeld volgen. Daarnaast lijken ook doelman Job van de Walle en middenvelder Luc Tinnemans voorlopig niet in de plannen voor te komen.

Manier van spelen
Het vertrek van Malsa en eventueel Braun heeft puur met voetbaltechnische zaken te maken, benadrukte Hofland. "Met zijn manier van spelen past Malsa gewoon niet in ons systeem." Datzelfde geldt voor Braun, die 67 wedstrijden speelde voor de Sittardse club. "Mocht hij blijven, kan hij wellicht een rol krijgen. Voorlopig zit dat er echter niet in."

Geen vervangers
De club zal geen vervangers halen voor de vertrekkende spelers. Voor de rechtsbackpositie, waar Braun normaliter speelt, haalde Fortuna Sittard eerder deze zomer Alessandro Ciranni. Ook Clint Essers speelt op die plek. Malsa had op het middenveld tal van spelers voor zich, waaronder nieuwelingen Ahmed El Messaoudi en George Mells.

"We zoeken nog een centrumverdediger", herhaalde Hofland nog maar eens. Als zich buitenkansjes voordoen, wil de club zich ook versterken met een vleugelaanvaller en een middenvelder.

Volg alle verrichtingen van Tom tijdens de Tour de France op onze Tom Dumoulin themapagina.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen