Overslaan en naar de inhoud gaan

Duitse rederij wil schadebedrag aanvaring Grave inperken

Geplaatst opwoensdag 15 februari 2017 - 14:54

De Duitse rederij Gefo wil de maximale schade inperken die bij het bedrijf kan worden geclaimd na de aanvaring van de stuw in Grave.

Het bedrijf vraagt daarvoor in maart aan de Maritieme Kamer van de rechtbank in Rotterdam om een zogenoemd fonds beperkte aansprakelijkheid te mogen instellen. Dat hebben de Rotterdamse rechtbank en het ministerie van Infrastructuur woensdag gezegd.

Aanvaring
Een schip geladen met benzeen ramde op 29 december de stuw in Grave. Daardoor zakte de waterspiegel van de Maas tussen Grave en Afferden een aantal meter. Het scheepvaartverkeer lag daardoor bijna een maand stil. Verder kwam een aantal woonboten in de Paesplas scheef te liggen.

Miljoenen
De schade loopt minimaal in de tientallen miljoenen euro's, maar minister Schultz van Haegen (Infrastructuur) stelt geen noodfonds in, zo heeft zij aan de Tweede Kamer laten weten.

Brandbrief
De Limburgse werkgevers leggen zich niet neer bij de afwijzing van een noodfonds door de overheid voor gedupeerden die schade hebben geleden. Volgens een woordvoerder van de LWV wordt er deze week nog een brandbrief gestuurd naar het ministerie om toch te komen tot compensatie voor schippers en bedrijven.

Het ministerie van Infrastructuur is van mening dat gedupeerden maar moeten aankloppen bij de rederij en de verzekeraar van het schip.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

LWV: Schade bedrijfsleven door stremming Grave 2,5 miljoen
'Inhuren expertise heeft oplossing stuw niet vertraagd'
Waterpeil stijgt: scheepvaart op Maas volledig hervat
Problemen stuw Grave: hoe zat het ook alweer?
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen