Overslaan en naar de inhoud gaan

Duitse president Gauck ontvangt eredoctoraat

Geplaatst opdinsdag 7 februari 2017 - 15:05

De Duitse bondspresident Joachim Gauck heeft in Maastricht een eredoctoraat in ontvangst genomen.

Dat gebeurde in aanwezigheid van verschillende hoogwaardigheidsbekleders.

Europa
De Universiteit in Maastricht reikte het eredoctoraat uit aan Gauck omdat hij dezelfde waarden aanhangt als de universiteit. Zo zette Gauck (77) zich in het verleden onder andere in voor de mensenrechten en is hij een sterk pleitbezorger van de Europese Unie.

Beatrix
Prinses Beatrix was bij de verlening van het eredoctoraat aanwezig. Ze is van speciale betekenis voor Gauck, zo bleek recent tijdens een gesprek met journalisten. De NRC noteerde hoe Gauck zich herinnerde hoe hij door haar werd uitgenodigd voor Bevrijdingsdag 2012: "Ik heb die dag overlevenden van Duitse concentratiekampen ontmoet, die naar me hebben geluisterd, mijn woorden en mijn houding hebben begrepen, die mij omhelsden en aan hun hart drukten. Slachtoffers van de Duitse wreedheid, die in de Duitse bondspresident een andere Duitser uit een ander Duitsland zagen. De deur daar naartoe heeft koningin Beatrix voor mij geopend."

Lees ook: Duitse president krijgt eredoctoraat in Maastricht.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

ANP
Prinses Beatrix en bondspresident Gauck naar Maastricht
Duitse president krijgt eredoctoraat in Maastricht
Doek van Beatrix onder de hamer in Maastricht
Mastreechter Staar zingt voor 80-jarige prinses Beatrix
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen