Overslaan en naar de inhoud gaan

Duitse politie gaat steekproefsgewijs controleren bij grens

Geplaatst opvrijdag 10 april 2020 - 6:28

De Duitse politie gaat Nederlandse auto's in het grensgebied vanaf vrijdag steekproefsgewijs controleren.

Daarvoor is extra politie op de been.

Geen goede reden
Wie geen goede reden heeft om in Duitsland te rijden, wordt teruggestuurd. Vanaf vrijdag gelden in Duitsland strengere regels om grensoverschrijdend verkeer te ontmoedigen.

Quarantaine
Ook op andere fronten heeft Duitsland de coronabeperkingen aangescherpt. Zo moeten mensen die verschillende dagen in het buitenland zijn geweest en terugkeren naar Duitsland, vanaf vrijdag 14 dagen in quarantaine. Alleen grensarbeiders hoeven dat niet.

Lees ook: Meer Duitse controles langs Nederlandse grens met Pasen

Burgemeesters
Nederland weert in het paasweekeinde bij de grenzen ook Duits bezoek. Alleen oosterburen die dringend in Nederland moeten zijn mogen doorrijden. Volgens het Veiligheidsberaad van burgemeesters blijkt dat vooral in onze provincie veel te maken heeft met Duitse toeristen, die uit het dichtbevolkte Ruhrgebied komen.

In het oosten en noorden van het land is bezoek van Duitsers de afgelopen twee weken sterk teruggelopen, aldus de burgemeesters.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen