Overslaan en naar de inhoud gaan

Duitse markt duwt winst Laura Metaal flink omhoog

Geplaatst opdinsdag 7 augustus 2018 - 10:39

Laura Metaal heeft vorig jaar een winst- en omzetgroei gerealiseerd. De omzet steeg van 96 miljoen naar ruim 117 miljoen. De winst kwam uit op 5,5 miljoen. Dat is een toename van 1,5 miljoen euro.

Het bedrijf heeft vestigingen in Kerkrade en Maastricht en maakt onder andere vangrails voor autowegen, metalen wegblokkades en damwanden. Bij het bedrijf werken 138 mensen.

Duitse export
De winst- en omzetstijging kwam vooral door de export naar Duitsland. In 2017 werd voor 62 miljoen euro aan de Oosterburen verkocht. Dat was in 2016 maar 32 miljoen. De omzet in Nederland halveerde bijna van 29 miljoen in 2016 naar 15 miljoen vorig jaar.

Duitsland was de belangrijkste markt voor het metaalbedrijf. Het land is goed voor 53 procent van de omzet.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen