Overslaan en naar de inhoud gaan

Duitse machinisten zetten treinen Heerlen-Aken weer stil

Geplaatst opwoensdag 1 september 2021 - 9:18

Vanwege een staking van Duitse treinmachinisten rijden er vanaf donderdag geen treinen tussen Heerlen en Aken.

Limburgse reizigers ondervinden hier zeker enkele dagen last van. Volgende week dinsdagochtend wordt het treinverkeer hervat. Tot die tijd rijden bussen tussen station Heerlen en Herzogenrath, laat vervoersbedrijf Arriva weten. Reizigers moeten er rekening mee houden langer onderweg te zijn. Tussen Venlo en Viersen werden al bussen ingezet in verband met werkzaamheden.

Lees ook: Opnieuw geen treinen naar Duitsland door staking

Meer loon
Het is de derde staking in enkele weken tijd op het Duitse spoor. Bij de voorgaande stakingen werd het reizigers- en goederenverkeer behoorlijk ontregeld.

De staking is het gevolg van een loonconflict. Deutsche Bahn heeft voorgesteld om de lonen met 1,5 procent te verhogen in januari 2022 en met nog eens 1,7 procent in maart 2023. De machinistenvakbond GDL wil al dit jaar een loonsverhoging zien, plus een bonus van 600 euro, en een tweede loonsverhoging van 1,8 procent in 2022.

Lees ook: Geen treinen naar Duitsland door staking

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen