Overslaan en naar de inhoud gaan

Duitse machinisten zetten treinen Heerlen-Aken weer stil

Geplaatst opwoensdag 1 september 2021 - 9:18

Vanwege een staking van Duitse treinmachinisten rijden er vanaf donderdag geen treinen tussen Heerlen en Aken.

Limburgse reizigers ondervinden hier zeker enkele dagen last van. Volgende week dinsdagochtend wordt het treinverkeer hervat. Tot die tijd rijden bussen tussen station Heerlen en Herzogenrath, laat vervoersbedrijf Arriva weten. Reizigers moeten er rekening mee houden langer onderweg te zijn. Tussen Venlo en Viersen werden al bussen ingezet in verband met werkzaamheden.

Lees ook: Opnieuw geen treinen naar Duitsland door staking

Meer loon
Het is de derde staking in enkele weken tijd op het Duitse spoor. Bij de voorgaande stakingen werd het reizigers- en goederenverkeer behoorlijk ontregeld.

De staking is het gevolg van een loonconflict. Deutsche Bahn heeft voorgesteld om de lonen met 1,5 procent te verhogen in januari 2022 en met nog eens 1,7 procent in maart 2023. De machinistenvakbond GDL wil al dit jaar een loonsverhoging zien, plus een bonus van 600 euro, en een tweede loonsverhoging van 1,8 procent in 2022.

Lees ook: Geen treinen naar Duitsland door staking

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen