Overslaan en naar de inhoud gaan

Duitse kritiek op vestiging Amazon Heerlen

Geplaatst opwoensdag 10 maart 2021 - 15:54

Vanuit Aken is er kritiek geuit op de komst van een distributiecentrum van Amazon op het grensoverschrijdend industrieterrein Avantis bij Heerlen.

Zowel de Duitse vakbond DGB als de lokale politieke partij Die Linke ziet de komst van de Amerikaanse webwinkel niet zitten, zo meldt Aachener Nachrichten.

Amazon
Dinsdag werd bekend dat Amazon zich op het bedrijventerrein in Heerlen gaat vestigen. Het distributiecentrum richt zich volledig op de Duitse markt, maar personeel wordt ook in Nederland geworven. Er komt plaats voor 170 werknemers, maar rond kerst en bij drukte kan dat door middel van uitzendkrachten groeien naar rond de 300 werknemers.

Lees ook: Distributiecentrum Amazon in Heerlen: 170 vacatures

Alarmbellen
In Aken twijfelen ze nu of een bedrijf als Amazon wel in de regio past. Verder heeft Amazon volgens Ralf Woelk van DGB nog helemaal geen fatsoenlijke cao en is het bedrijf nog verwikkeld in een geschil over de betaling van het personeel. "Amazon loopt mijlenver achter op de eisen van de Duitse cultuur van medezeggenschap", zegt Woelk tegen de krant. Hij hoopt dan ook dat alle alarmbellen gaan rinkelen bij de vakbonden.

De bouw van het distributiecentrum met een oppervlakte van 9000 vierkante meter is inmiddels begonnen en opent deze herfst.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen