Overslaan en naar de inhoud gaan

Duitse kritiek op vestiging Amazon Heerlen

Geplaatst opwoensdag 10 maart 2021 - 15:54

Vanuit Aken is er kritiek geuit op de komst van een distributiecentrum van Amazon op het grensoverschrijdend industrieterrein Avantis bij Heerlen.

Zowel de Duitse vakbond DGB als de lokale politieke partij Die Linke ziet de komst van de Amerikaanse webwinkel niet zitten, zo meldt Aachener Nachrichten.

Amazon
Dinsdag werd bekend dat Amazon zich op het bedrijventerrein in Heerlen gaat vestigen. Het distributiecentrum richt zich volledig op de Duitse markt, maar personeel wordt ook in Nederland geworven. Er komt plaats voor 170 werknemers, maar rond kerst en bij drukte kan dat door middel van uitzendkrachten groeien naar rond de 300 werknemers.

Lees ook: Distributiecentrum Amazon in Heerlen: 170 vacatures

Alarmbellen
In Aken twijfelen ze nu of een bedrijf als Amazon wel in de regio past. Verder heeft Amazon volgens Ralf Woelk van DGB nog helemaal geen fatsoenlijke cao en is het bedrijf nog verwikkeld in een geschil over de betaling van het personeel. "Amazon loopt mijlenver achter op de eisen van de Duitse cultuur van medezeggenschap", zegt Woelk tegen de krant. Hij hoopt dan ook dat alle alarmbellen gaan rinkelen bij de vakbonden.

De bouw van het distributiecentrum met een oppervlakte van 9000 vierkante meter is inmiddels begonnen en opent deze herfst.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen