Overslaan en naar de inhoud gaan

Duitse karttitel kan Stan Pex nauwelijks nog ontgaan

Geplaatst opwoensdag 7 augustus 2019 - 18:58

Stan Pex won dit seizoen vier van de acht kartraces voor het Duits kartkampioenschap (DKM). De titel in de KZ-klasse kan de 20-jarige karter uit Maasbracht nauwelijks meer ontgaan.

Hij heeft een riante voorsprong op zijn concurrenten, waaronder zijn broer Jorrit. De coureurs komen alleen in oktober nog in Ampfling in Beieren in actie voor de DKM.

Titel
"Ze kunnen mij alleen van de titel afhouden door alle voorrondes, kwalificaties en finales te winnen. Ik mag dan zelf geen punten halen", vertelt de Maasbrachtenaar die voor aanvang van het seizoen overstapte van CRG naar Kart Republic en in de tweede race van het competitie al zegevierend over de streep kwam.

Samenwerking
Zijn oudere broer Jorrit rijdt in dezelfde kartklasse, maar van een broederstrijd tussen de twee is absoluut geen sprake. "Wie het snelste is mag voorop. Dat gaat in goede samenwerking", vertelt Stan, die samen met vader Richard Pex de motoren van de twee broers voor de races prepareert.

Ondernemend
Ook al is Stan pas 20 jaar, het is een ondernemend baasje, dat onder de naam SP Motorsport een eigen raceteam heeft geformeerd. Ook broer Jorrit maakt deel uit van dit team. Daarnaast begeleidt Stan een achttal rijdertjes die in de Benelux aan wedstrijden deelnemen. Met succes, want vier van hen zijn in de top van het klassement te vinden.

Wereldkampioenschap
Stan Pex blaakt van de ambitie en wil niet alleen het Duits kampioenschap winnen, maar in september in het Italiaanse Lonato ook een gooi doen naar het wereldkampioenschap in de geschakelde KZ-klasse. Die titel won broer Jorrit in 2015 en ging twee jaar eerder naar Max Verstappen.

Toekomst
Heel wat toppers uit Formule 1 komen uit de kartsport. Stan richt voorlopig alle aandacht op het binnenhalen van kampioenschappen, maar sluit niet uit dat hij in de toekomst voor een overstap openstaat.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen