Overslaan en naar de inhoud gaan

Duitse karttitel kan Stan Pex nauwelijks nog ontgaan

Geplaatst opwoensdag 7 augustus 2019 - 18:58

Stan Pex won dit seizoen vier van de acht kartraces voor het Duits kartkampioenschap (DKM). De titel in de KZ-klasse kan de 20-jarige karter uit Maasbracht nauwelijks meer ontgaan.

Hij heeft een riante voorsprong op zijn concurrenten, waaronder zijn broer Jorrit. De coureurs komen alleen in oktober nog in Ampfling in Beieren in actie voor de DKM.

Titel
"Ze kunnen mij alleen van de titel afhouden door alle voorrondes, kwalificaties en finales te winnen. Ik mag dan zelf geen punten halen", vertelt de Maasbrachtenaar die voor aanvang van het seizoen overstapte van CRG naar Kart Republic en in de tweede race van het competitie al zegevierend over de streep kwam.

Samenwerking
Zijn oudere broer Jorrit rijdt in dezelfde kartklasse, maar van een broederstrijd tussen de twee is absoluut geen sprake. "Wie het snelste is mag voorop. Dat gaat in goede samenwerking", vertelt Stan, die samen met vader Richard Pex de motoren van de twee broers voor de races prepareert.

Ondernemend
Ook al is Stan pas 20 jaar, het is een ondernemend baasje, dat onder de naam SP Motorsport een eigen raceteam heeft geformeerd. Ook broer Jorrit maakt deel uit van dit team. Daarnaast begeleidt Stan een achttal rijdertjes die in de Benelux aan wedstrijden deelnemen. Met succes, want vier van hen zijn in de top van het klassement te vinden.

Wereldkampioenschap
Stan Pex blaakt van de ambitie en wil niet alleen het Duits kampioenschap winnen, maar in september in het Italiaanse Lonato ook een gooi doen naar het wereldkampioenschap in de geschakelde KZ-klasse. Die titel won broer Jorrit in 2015 en ging twee jaar eerder naar Max Verstappen.

Toekomst
Heel wat toppers uit Formule 1 komen uit de kartsport. Stan richt voorlopig alle aandacht op het binnenhalen van kampioenschappen, maar sluit niet uit dat hij in de toekomst voor een overstap openstaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen