Overslaan en naar de inhoud gaan

Duitse en Nederlandse clubs in de rij voor 'gelukkige' Engels

Geplaatst opmaandag 31 december 2018 - 6:00

Bij Roda JC zal in het nieuwe kalenderjaar veel afhangen van een mogelijk vertrek van Mario Engels. Over belangstelling heeft de clubtopscorer niet te klagen.

Een legertje clubs uit de Eredivisie én de 2. Bundesliga hengelen naar de diensten van de goaltjesdief, die met vijftien treffers aan het meest productieve seizoen van zijn carrière bezig is.

Gesprekken
Engels' contract bij Roda JC loopt aankomende zomer af. Roda is er veel aan gelegen om te voorkomen dat de Duitser dan gratis de deur uitloopt en staat dan ook open voor een transfer in januari, mocht een contractverlenging in Kerkrade geen optie blijken. Engels en de clubleiding hebben al enkele gesprekken gevoerd over een langer verblijf bij de club.

Lees ook: Roda JC houdt rekening met vertrek 'Super Mario'

Ajax
De zaakwaarnemer van de spits, vader Stephan Engels, bevestigt tegenover L1 de interesse uit binnen- en buitenland. "Die clubs hebben zich inderdaad gemeld. Dat is ook logisch na Mario's prestaties in de afgelopen maanden. Daarnaast is het ook goed dat hij in het bekerduel tegen Ajax sterk speelde, dat trekt extra aandacht", aldus de zaakwaarnemer en voormalig Duits international. Hij stelt dat er nog geen concrete gesprekken met andere clubs zijn gevoerd.

Gelukkig bij Roda
Toch is een vertrek bij Roda volgens hem geen gedane zaak. "Mario voelt zich gelukkig bij Roda en krijgt veel waardering van de club en de supporters. Dat is veel waard." Een contractverlenging is volgens de zaakwaarnemer 'zeker mogelijk'. "Met Roda terugkeren in de Eredivisie is immers ook een mooi doel."

Droomscenario
Dat 'Super Mario' sinds augustus als spits of schaduwspits in plaats van linksbuiten speelt, is volgens zijn vader de sleutel. "Toen ik het tweede elftal van 1. FC Köln coachte en Mario daar speelde, stelde ik hem daar ook op. Dat is toch zijn beste positie." Een uiteindelijke terugkeer van Mario naar de Keulse club zou volgens vader Stephan een droomscenario zijn. "Maar daar is nu nog geen sprake van", besluit hij.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen