Overslaan en naar de inhoud gaan

Duitse en Nederlandse clubs in de rij voor 'gelukkige' Engels

Geplaatst opmaandag 31 december 2018 - 6:00

Bij Roda JC zal in het nieuwe kalenderjaar veel afhangen van een mogelijk vertrek van Mario Engels. Over belangstelling heeft de clubtopscorer niet te klagen.

Een legertje clubs uit de Eredivisie én de 2. Bundesliga hengelen naar de diensten van de goaltjesdief, die met vijftien treffers aan het meest productieve seizoen van zijn carrière bezig is.

Gesprekken
Engels' contract bij Roda JC loopt aankomende zomer af. Roda is er veel aan gelegen om te voorkomen dat de Duitser dan gratis de deur uitloopt en staat dan ook open voor een transfer in januari, mocht een contractverlenging in Kerkrade geen optie blijken. Engels en de clubleiding hebben al enkele gesprekken gevoerd over een langer verblijf bij de club.

Lees ook: Roda JC houdt rekening met vertrek 'Super Mario'

Ajax
De zaakwaarnemer van de spits, vader Stephan Engels, bevestigt tegenover L1 de interesse uit binnen- en buitenland. "Die clubs hebben zich inderdaad gemeld. Dat is ook logisch na Mario's prestaties in de afgelopen maanden. Daarnaast is het ook goed dat hij in het bekerduel tegen Ajax sterk speelde, dat trekt extra aandacht", aldus de zaakwaarnemer en voormalig Duits international. Hij stelt dat er nog geen concrete gesprekken met andere clubs zijn gevoerd.

Gelukkig bij Roda
Toch is een vertrek bij Roda volgens hem geen gedane zaak. "Mario voelt zich gelukkig bij Roda en krijgt veel waardering van de club en de supporters. Dat is veel waard." Een contractverlenging is volgens de zaakwaarnemer 'zeker mogelijk'. "Met Roda terugkeren in de Eredivisie is immers ook een mooi doel."

Droomscenario
Dat 'Super Mario' sinds augustus als spits of schaduwspits in plaats van linksbuiten speelt, is volgens zijn vader de sleutel. "Toen ik het tweede elftal van 1. FC Köln coachte en Mario daar speelde, stelde ik hem daar ook op. Dat is toch zijn beste positie." Een uiteindelijke terugkeer van Mario naar de Keulse club zou volgens vader Stephan een droomscenario zijn. "Maar daar is nu nog geen sprake van", besluit hij.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen