Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Duitse en Nederlandse clubs in de rij voor 'gelukkige' Engels

Geplaatst opmaandag 31 december 2018 - 6:00

Bij Roda JC zal in het nieuwe kalenderjaar veel afhangen van een mogelijk vertrek van Mario Engels. Over belangstelling heeft de clubtopscorer niet te klagen.

Een legertje clubs uit de Eredivisie én de 2. Bundesliga hengelen naar de diensten van de goaltjesdief, die met vijftien treffers aan het meest productieve seizoen van zijn carrière bezig is.

Gesprekken
Engels' contract bij Roda JC loopt aankomende zomer af. Roda is er veel aan gelegen om te voorkomen dat de Duitser dan gratis de deur uitloopt en staat dan ook open voor een transfer in januari, mocht een contractverlenging in Kerkrade geen optie blijken. Engels en de clubleiding hebben al enkele gesprekken gevoerd over een langer verblijf bij de club.

Lees ook: Roda JC houdt rekening met vertrek 'Super Mario'

Ajax
De zaakwaarnemer van de spits, vader Stephan Engels, bevestigt tegenover L1 de interesse uit binnen- en buitenland. "Die clubs hebben zich inderdaad gemeld. Dat is ook logisch na Mario's prestaties in de afgelopen maanden. Daarnaast is het ook goed dat hij in het bekerduel tegen Ajax sterk speelde, dat trekt extra aandacht", aldus de zaakwaarnemer en voormalig Duits international. Hij stelt dat er nog geen concrete gesprekken met andere clubs zijn gevoerd.

Gelukkig bij Roda
Toch is een vertrek bij Roda volgens hem geen gedane zaak. "Mario voelt zich gelukkig bij Roda en krijgt veel waardering van de club en de supporters. Dat is veel waard." Een contractverlenging is volgens de zaakwaarnemer 'zeker mogelijk'. "Met Roda terugkeren in de Eredivisie is immers ook een mooi doel."

Droomscenario
Dat 'Super Mario' sinds augustus als spits of schaduwspits in plaats van linksbuiten speelt, is volgens zijn vader de sleutel. "Toen ik het tweede elftal van 1. FC Köln coachte en Mario daar speelde, stelde ik hem daar ook op. Dat is toch zijn beste positie." Een uiteindelijke terugkeer van Mario naar de Keulse club zou volgens vader Stephan een droomscenario zijn. "Maar daar is nu nog geen sprake van", besluit hij.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen