Overslaan en naar de inhoud gaan

Duitse en Nederlandse clubs in de rij voor 'gelukkige' Engels

Geplaatst opmaandag 31 december 2018 - 6:00

Bij Roda JC zal in het nieuwe kalenderjaar veel afhangen van een mogelijk vertrek van Mario Engels. Over belangstelling heeft de clubtopscorer niet te klagen.

Een legertje clubs uit de Eredivisie én de 2. Bundesliga hengelen naar de diensten van de goaltjesdief, die met vijftien treffers aan het meest productieve seizoen van zijn carrière bezig is.

Gesprekken
Engels' contract bij Roda JC loopt aankomende zomer af. Roda is er veel aan gelegen om te voorkomen dat de Duitser dan gratis de deur uitloopt en staat dan ook open voor een transfer in januari, mocht een contractverlenging in Kerkrade geen optie blijken. Engels en de clubleiding hebben al enkele gesprekken gevoerd over een langer verblijf bij de club.

Lees ook: Roda JC houdt rekening met vertrek 'Super Mario'

Ajax
De zaakwaarnemer van de spits, vader Stephan Engels, bevestigt tegenover L1 de interesse uit binnen- en buitenland. "Die clubs hebben zich inderdaad gemeld. Dat is ook logisch na Mario's prestaties in de afgelopen maanden. Daarnaast is het ook goed dat hij in het bekerduel tegen Ajax sterk speelde, dat trekt extra aandacht", aldus de zaakwaarnemer en voormalig Duits international. Hij stelt dat er nog geen concrete gesprekken met andere clubs zijn gevoerd.

Gelukkig bij Roda
Toch is een vertrek bij Roda volgens hem geen gedane zaak. "Mario voelt zich gelukkig bij Roda en krijgt veel waardering van de club en de supporters. Dat is veel waard." Een contractverlenging is volgens de zaakwaarnemer 'zeker mogelijk'. "Met Roda terugkeren in de Eredivisie is immers ook een mooi doel."

Droomscenario
Dat 'Super Mario' sinds augustus als spits of schaduwspits in plaats van linksbuiten speelt, is volgens zijn vader de sleutel. "Toen ik het tweede elftal van 1. FC Köln coachte en Mario daar speelde, stelde ik hem daar ook op. Dat is toch zijn beste positie." Een uiteindelijke terugkeer van Mario naar de Keulse club zou volgens vader Stephan een droomscenario zijn. "Maar daar is nu nog geen sprake van", besluit hij.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen