Overslaan en naar de inhoud gaan

Duitse en Nederlandse clubs in de rij voor 'gelukkige' Engels

Geplaatst opmaandag 31 december 2018 - 6:00

Bij Roda JC zal in het nieuwe kalenderjaar veel afhangen van een mogelijk vertrek van Mario Engels. Over belangstelling heeft de clubtopscorer niet te klagen.

Een legertje clubs uit de Eredivisie én de 2. Bundesliga hengelen naar de diensten van de goaltjesdief, die met vijftien treffers aan het meest productieve seizoen van zijn carrière bezig is.

Gesprekken
Engels' contract bij Roda JC loopt aankomende zomer af. Roda is er veel aan gelegen om te voorkomen dat de Duitser dan gratis de deur uitloopt en staat dan ook open voor een transfer in januari, mocht een contractverlenging in Kerkrade geen optie blijken. Engels en de clubleiding hebben al enkele gesprekken gevoerd over een langer verblijf bij de club.

Lees ook: Roda JC houdt rekening met vertrek 'Super Mario'

Ajax
De zaakwaarnemer van de spits, vader Stephan Engels, bevestigt tegenover L1 de interesse uit binnen- en buitenland. "Die clubs hebben zich inderdaad gemeld. Dat is ook logisch na Mario's prestaties in de afgelopen maanden. Daarnaast is het ook goed dat hij in het bekerduel tegen Ajax sterk speelde, dat trekt extra aandacht", aldus de zaakwaarnemer en voormalig Duits international. Hij stelt dat er nog geen concrete gesprekken met andere clubs zijn gevoerd.

Gelukkig bij Roda
Toch is een vertrek bij Roda volgens hem geen gedane zaak. "Mario voelt zich gelukkig bij Roda en krijgt veel waardering van de club en de supporters. Dat is veel waard." Een contractverlenging is volgens de zaakwaarnemer 'zeker mogelijk'. "Met Roda terugkeren in de Eredivisie is immers ook een mooi doel."

Droomscenario
Dat 'Super Mario' sinds augustus als spits of schaduwspits in plaats van linksbuiten speelt, is volgens zijn vader de sleutel. "Toen ik het tweede elftal van 1. FC Köln coachte en Mario daar speelde, stelde ik hem daar ook op. Dat is toch zijn beste positie." Een uiteindelijke terugkeer van Mario naar de Keulse club zou volgens vader Stephan een droomscenario zijn. "Maar daar is nu nog geen sprake van", besluit hij.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen