Overslaan en naar de inhoud gaan

Duitse douane vindt half miljoen euro in auto bij Venlo

Geplaatst opdinsdag 15 september 2020 - 13:33

Tijdens een controle bij grensovergang bij Venlo heeft de Duitse douane 300.000 euro en 200.000 Britse ponden (ongeveer 217.000 euro) in contanten in beslag genomen.

Het geld was niet aangegeven, zei een woordvoerder van de douane. Er was een vermoeden van witwassen.

Arrestatiebevel
Tegen de 44-jarige chauffeur was in een andere kwestie al een arrestatiebevel uitgevaardigd. Hij werd dan ook ter plekke aangehouden. De man leek tijdens de inspectie op 2 september steeds nerveuzer te worden, aldus een verklaring van het hoofddouanekantoor in Krefeld dinsdag. De agenten doorzochten daarom zijn auto en ontdekten achterin een speciaal geprepareerde metalen doos "met een geheim slot".

Meer dan 10.000 euro
Ook binnen de EU moeten contante bedragen van meer dan 10.000 euro mondeling worden gemeld wanneer ambtenaren erom vragen bij het oversteken van de grens, aldus de woordvoerder. De 44-jarige man deed dit niet. De boetes zijn in dergelijke gevallen aanzienlijk, ze kunnen oplopen tot een miljoen euro. In de regel wordt ongeveer een kwart van het niet-gemelde bedrag aan boete opgelegd en zelfs meer als het geld opzettelijk verborgen was.

Witwassen
Het doel van de meldingsplicht is het voorkomen van illegale geldtransporten over de grens, en het witwassen van geld, de financiering van terrorisme en criminaliteit tegen te gaan.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen