Overslaan en naar de inhoud gaan

Duitse dierentuinen in grensstreek weer open voor publiek

Geplaatst opdinsdag 5 mei 2020 - 16:36

De dierentuin in het Duitse Krefeld is sinds maandag weer open voor publiek. Met name in de regio Venlo wonen heel wat dierenvrienden met een abonnement op het park in Noordrijn-Westfalen.

Vanwege de coronacrisis stelt de dierentuin wel een reeks voorwaarden aan de bezoekers. Gasten moeten de bewegwijzering volgen en anderhalve meter afstand houden. Voor iedereen van zes jaar en ouder geldt dat het gebruik van mondkapjes wenselijk is en verplicht om te dragen in de geopende dierenverblijven, bij het infocenter en in de shop.

1300 bezoekers
Per tien vierkante meter mag er één bezoeker in de dierentuin zijn. Dat betekent dat er plek is voor maximaal 1300 bezoekers.

Apenverblijf
Zoo Krefeld kwam rond de jaarwisseling in het nieuws, vanwege de fatale brand in het apenverblijf. Vanuit Belfeld kwam toen een inzamelingsactie op gang om het dierenpark een hart onder de riem te steken.

Lees ook: Video: Limburgse actie voor nieuwe apen dierentuin Krefeld

Meerdere dierenparken
In heel Noordrijn-Westfalen en ook in de deelstaat Nedersaksen gaan in de week van 4 mei de deuren van meerdere dierenparken weer open. Dat geldt in ieder geval voor Tiergarten Kleve, Zoom Erlebniswelt Gelsenkirchen, de Kölner Zoo en Zoo Duisburg.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen