Overslaan en naar de inhoud gaan

Duitse dierentuinen in grensstreek weer open voor publiek

Geplaatst opdinsdag 5 mei 2020 - 16:36

De dierentuin in het Duitse Krefeld is sinds maandag weer open voor publiek. Met name in de regio Venlo wonen heel wat dierenvrienden met een abonnement op het park in Noordrijn-Westfalen.

Vanwege de coronacrisis stelt de dierentuin wel een reeks voorwaarden aan de bezoekers. Gasten moeten de bewegwijzering volgen en anderhalve meter afstand houden. Voor iedereen van zes jaar en ouder geldt dat het gebruik van mondkapjes wenselijk is en verplicht om te dragen in de geopende dierenverblijven, bij het infocenter en in de shop.

1300 bezoekers
Per tien vierkante meter mag er één bezoeker in de dierentuin zijn. Dat betekent dat er plek is voor maximaal 1300 bezoekers.

Apenverblijf
Zoo Krefeld kwam rond de jaarwisseling in het nieuws, vanwege de fatale brand in het apenverblijf. Vanuit Belfeld kwam toen een inzamelingsactie op gang om het dierenpark een hart onder de riem te steken.

Lees ook: Video: Limburgse actie voor nieuwe apen dierentuin Krefeld

Meerdere dierenparken
In heel Noordrijn-Westfalen en ook in de deelstaat Nedersaksen gaan in de week van 4 mei de deuren van meerdere dierenparken weer open. Dat geldt in ieder geval voor Tiergarten Kleve, Zoom Erlebniswelt Gelsenkirchen, de Kölner Zoo en Zoo Duisburg.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen