Overslaan en naar de inhoud gaan

Duits voetbal niet meer op maandag

Geplaatst opwoensdag 21 november 2018 - 22:14

Goed nieuws voor Limburgers die graag in Duitsland naar het voetbal gaan kijken: over een tijdje hoeft dat niet meer op maandag.

Die speeldag wordt vanaf het seizoen 2021/2022 geschrapt. Dat is besloten naar aanleiding van protesten van voetbalfans.

Commercialisering
In het huidige televisiecontract staat dat er minimaal vijf maandagen wordt gevoetbald in de Bundesliga. Dit tot groot ongenoegen van supporters die vinden dat de commercialisering de overhand neemt en dat geen rekening wordt gehouden met de aanhang.

Liefhebbers
Ook in Limburg zijn veel liefhebbers van Duits voetbal die geregeld de grens oversteken om wedstrijden te bezoeken. Met name de bekendere clubs in het Roergebied en het Rijnland, zoals Borussia Mönchengladbach, Schalke 04, Borussia Dortmund en 1. FC Köln, trekken veel supporters uit onze provincie.

Het huidige tv-contract loopt over twee jaar af. Bij de onderhandelingen van een nieuw contract met de clubs dat ingaat in het seizoen 2021/2022,wordt expliciet meegenomen dat er niet meer op maandag wordt gespeeld.

Protesteren
Op 3 december is de eerste maandagwedstrijd van het seizoen in de Bundesliga. Dan speelt 1. FC Nürnberg tegen Bayer Leverkusen. Fans werden opgeroepen om dan in de eerste helft van dat duel te protesteren. Of dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren is niet duidelijk.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen