Overslaan en naar de inhoud gaan

Duits voetbal niet meer op maandag

Geplaatst opwoensdag 21 november 2018 - 22:14

Goed nieuws voor Limburgers die graag in Duitsland naar het voetbal gaan kijken: over een tijdje hoeft dat niet meer op maandag.

Die speeldag wordt vanaf het seizoen 2021/2022 geschrapt. Dat is besloten naar aanleiding van protesten van voetbalfans.

Commercialisering
In het huidige televisiecontract staat dat er minimaal vijf maandagen wordt gevoetbald in de Bundesliga. Dit tot groot ongenoegen van supporters die vinden dat de commercialisering de overhand neemt en dat geen rekening wordt gehouden met de aanhang.

Liefhebbers
Ook in Limburg zijn veel liefhebbers van Duits voetbal die geregeld de grens oversteken om wedstrijden te bezoeken. Met name de bekendere clubs in het Roergebied en het Rijnland, zoals Borussia Mönchengladbach, Schalke 04, Borussia Dortmund en 1. FC Köln, trekken veel supporters uit onze provincie.

Het huidige tv-contract loopt over twee jaar af. Bij de onderhandelingen van een nieuw contract met de clubs dat ingaat in het seizoen 2021/2022,wordt expliciet meegenomen dat er niet meer op maandag wordt gespeeld.

Protesteren
Op 3 december is de eerste maandagwedstrijd van het seizoen in de Bundesliga. Dan speelt 1. FC Nürnberg tegen Bayer Leverkusen. Fans werden opgeroepen om dan in de eerste helft van dat duel te protesteren. Of dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren is niet duidelijk.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen