Overslaan en naar de inhoud gaan

Duits international: Roda JC eindigt niet als laatste

Geplaatst opdonderdag 14 december 2017 - 16:52

Middenvelder Tsiy William Ndenge (20) is er haast zeker van: zijn tijdelijke werkgever Roda JC eindigt dit seizoen niet onderaan in de competitie.

Dat laat de Duitse jeugdinternational weten op de website van de club.

Rode lantaarn
Ondanks een reeks aardige resultaten, de laatste drie wedstrijden leverden vier punten op, staat de club uit Kerkrade onderaan in de eredivisie. Directe concurrent Sparta Rotterdam heeft net als Roda elf punten verzameld, maar speelde wel twee wedstrijden minder. FC Twente en NAC Breda hebben beide dertien punten gepakt.

Vertrouwen
Ondanks de sombere situatie, houdt Ndenge vertrouwen in een goede afloop. "Natuurlijk is de huidige situatie mentaal zwaar. Maar we hebben genoeg potentie en daarom ben ik er in ieder geval van overtuigd dat we niet als laatste zullen eindigen."

Bundesliga
Ondertussen werkt hij aan zijn eigen doelstelling: zoveel mogelijk speelminuten verzamelen in Kerkrade, om zo een kans af te dwingen bij Borussia Mönchengladbach. De Duitse club verhuurt hem dit jaar aan Roda JC. Ndenge beseft dat het moeilijk wordt door te breken bij Borussia. "Er staan vooral grote spelers onder contract."

Drie goals
Tot dusver speelde de in Keulen geboren middenvelder achttien wedstrijden voor Roda JC. Hij scoorde drie keer voor zijn tijdelijke werkgever; één keer in het gewonnen competitieduel tegen Sparta Rotterdam (2-1) en tweemaal in de bekerwedstrijd tegen FC Groningen (3-1).

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen