Overslaan en naar de inhoud gaan

Duistere wolken boven Solland Solar Heerlen

Geplaatst opdonderdag 28 mei 2015 - 22:39

De zestig werknemers van zonnepanelenfabriek Solland Solar in Heerlen wachten tot nu toe vergeefs op hun loon plus vakantiegeld van mei.

Na lang aandringen kregen ze donderdag wel hun loon over april uitbetaald.

Geen productie
Personeelsleden vrezen dat het er ook niet meer van komt, omdat de fabriek al drie weken niet meer produceert.Waarom dat zo is, werd donderdag niet duidelijk. De pas aangetreden directeur Alberto Orlando, een Italiaanse accountant, weigerde met de krant te praten. Solland Solar, opgericht in 2005, is sinds 2011 in handen van het Italiaanse zonnecellenconcern Pufin Power Group.

Angst voor faillissement
De ondernemingsraad maakt zich erg ongerust over de situatie. Volgens een van de or-leden zijn diverse werknemers al in problemen gekomen omdat ze geen loon over mei en geen vakantiegeld hebben gekregen. Omdat het bedrijf ook over weinig kasgeld beschikt, vreest personeel dat een faillissement aanstaande is.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Zonnepanelen Milieu Energie
Solland Solar Heerlen breidt flink uit
Roda-shirtsponsor Solland Solar in de problemen
Roda JC kreeg geen geld van shirtsponsor Solland Solar
Sprankje hoop op doorstart Solland Solar
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen