Overslaan en naar de inhoud gaan

Duistere wolken boven Solland Solar Heerlen

Geplaatst opdonderdag 28 mei 2015 - 22:39

De zestig werknemers van zonnepanelenfabriek Solland Solar in Heerlen wachten tot nu toe vergeefs op hun loon plus vakantiegeld van mei.

Na lang aandringen kregen ze donderdag wel hun loon over april uitbetaald.

Geen productie
Personeelsleden vrezen dat het er ook niet meer van komt, omdat de fabriek al drie weken niet meer produceert.Waarom dat zo is, werd donderdag niet duidelijk. De pas aangetreden directeur Alberto Orlando, een Italiaanse accountant, weigerde met de krant te praten. Solland Solar, opgericht in 2005, is sinds 2011 in handen van het Italiaanse zonnecellenconcern Pufin Power Group.

Angst voor faillissement
De ondernemingsraad maakt zich erg ongerust over de situatie. Volgens een van de or-leden zijn diverse werknemers al in problemen gekomen omdat ze geen loon over mei en geen vakantiegeld hebben gekregen. Omdat het bedrijf ook over weinig kasgeld beschikt, vreest personeel dat een faillissement aanstaande is.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Zonnepanelen Milieu Energie
Solland Solar Heerlen breidt flink uit
Roda-shirtsponsor Solland Solar in de problemen
Roda JC kreeg geen geld van shirtsponsor Solland Solar
Sprankje hoop op doorstart Solland Solar
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen