Overslaan en naar de inhoud gaan

Duikers zoeken laatste restjes nafta in tank Chemelot

Geplaatst opdonderdag 23 juli 2015 - 15:16

Chemelot gaat duikers inzetten om de laatste restjes nafta uit de tank te halen, die afgelopen weken veel stankoverlast in de omgeving van het bedrijventerrein veroorzaakte.

In de tank zit nu een laag water, waarin nog kleine restjes nafta ronddobberen.

Onderzoek
De duikers gaan ervoor zorgen dat de nafta gericht wordt opgezogen, waarna het laatste water wordt weggepompt. Nadat de 10 miljoen liter grote tank is schoongemaakt, begint het onderzoek naar de oorzaak van het zinken van het dak van de tank.

Stank
De geuroverlast is drie weken nadat de deksel van de naftatank kantelde en zonk inmiddels voorbij. Chemelot meldt dat na metingen en rondsnuffelen in de wijken rondom het industrieterrein.

Lees hier meer over Chemelot

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Naftastank Chemelot zo goed als voorbij'
Stankoverlast Chemelot: 'Dit lijkt me niet zo gezond'
Provincie: stank Chemelot niet gevaarlijk voor gezondheid
Nafta-schuim Geleense wijk in gewaaid
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen