Overslaan en naar de inhoud gaan

Duidelijkheid voor leerlingen VMBO Maastricht

Geplaatst opwoensdag 4 juli 2018 - 17:23

In persoonlijke gesprekken zijn gedupeerde examenleerlingen van VMBO Maastricht woensdag bijgepraat over welke vakken ze nog moeten inhalen.

Beveiligers stonden voor het hek van de school om te controleren of mensen daadwerkelijk een afspraak hadden.

De school heeft aangekondigd dat er ook donderdag nog gesprekken met leerlingen zijn.Wat het totale beeld is voor alle 354 leerlingen, vertelt de school pas na alle gesprekken.

Maatschappijleer
Zeker is in ieder geval dat alle leerlingen het vak maatschappijleer opnieuw moeten doen, vertelt Romy Winands. Verder ziet het er voor haar goed uit. "Ik hoef slechts twee kleine overhoringen te maken. Als ik daar het cijfer 1 voor haal, ben toch nog geslaagd. En net als iedereen moet ik ook maatschappijleer opnieuw doen. Volgende week is de toets. Daarvoor moeten we drie hoofdstukken leren."

Zomerschool
Andere leerlingen moeten meer vakken inhalen. Tijdens een zomerschool krijgen ze de gelegenheid om hun kennis bij te spijkeren. Florence Franssen bijvoorbeeld, moet naast maatschappijleer ook nog biologie en wiskunde inhalen. "Ik kies ervoor om die vakken in oktober over te doen. Gelukkig kan ik wel gewoon aan mijn vervolgopleiding beginnen. Het zal wel een tijdje extra druk zijn."

Lees ook: Geen Maastrichtse vmbo'er haalde schoolexamen

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen