Overslaan en naar de inhoud gaan

Duidelijkheid voor leerlingen VMBO Maastricht

Geplaatst opwoensdag 4 juli 2018 - 17:23

In persoonlijke gesprekken zijn gedupeerde examenleerlingen van VMBO Maastricht woensdag bijgepraat over welke vakken ze nog moeten inhalen.

Beveiligers stonden voor het hek van de school om te controleren of mensen daadwerkelijk een afspraak hadden.

De school heeft aangekondigd dat er ook donderdag nog gesprekken met leerlingen zijn.Wat het totale beeld is voor alle 354 leerlingen, vertelt de school pas na alle gesprekken.

Maatschappijleer
Zeker is in ieder geval dat alle leerlingen het vak maatschappijleer opnieuw moeten doen, vertelt Romy Winands. Verder ziet het er voor haar goed uit. "Ik hoef slechts twee kleine overhoringen te maken. Als ik daar het cijfer 1 voor haal, ben toch nog geslaagd. En net als iedereen moet ik ook maatschappijleer opnieuw doen. Volgende week is de toets. Daarvoor moeten we drie hoofdstukken leren."

Zomerschool
Andere leerlingen moeten meer vakken inhalen. Tijdens een zomerschool krijgen ze de gelegenheid om hun kennis bij te spijkeren. Florence Franssen bijvoorbeeld, moet naast maatschappijleer ook nog biologie en wiskunde inhalen. "Ik kies ervoor om die vakken in oktober over te doen. Gelukkig kan ik wel gewoon aan mijn vervolgopleiding beginnen. Het zal wel een tijdje extra druk zijn."

Lees ook: Geen Maastrichtse vmbo'er haalde schoolexamen

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen