Overslaan en naar de inhoud gaan

Duidelijkheid voor leerlingen VMBO Maastricht

Geplaatst opwoensdag 4 juli 2018 - 17:23

In persoonlijke gesprekken zijn gedupeerde examenleerlingen van VMBO Maastricht woensdag bijgepraat over welke vakken ze nog moeten inhalen.

Beveiligers stonden voor het hek van de school om te controleren of mensen daadwerkelijk een afspraak hadden.

De school heeft aangekondigd dat er ook donderdag nog gesprekken met leerlingen zijn.Wat het totale beeld is voor alle 354 leerlingen, vertelt de school pas na alle gesprekken.

Maatschappijleer
Zeker is in ieder geval dat alle leerlingen het vak maatschappijleer opnieuw moeten doen, vertelt Romy Winands. Verder ziet het er voor haar goed uit. "Ik hoef slechts twee kleine overhoringen te maken. Als ik daar het cijfer 1 voor haal, ben toch nog geslaagd. En net als iedereen moet ik ook maatschappijleer opnieuw doen. Volgende week is de toets. Daarvoor moeten we drie hoofdstukken leren."

Zomerschool
Andere leerlingen moeten meer vakken inhalen. Tijdens een zomerschool krijgen ze de gelegenheid om hun kennis bij te spijkeren. Florence Franssen bijvoorbeeld, moet naast maatschappijleer ook nog biologie en wiskunde inhalen. "Ik kies ervoor om die vakken in oktober over te doen. Gelukkig kan ik wel gewoon aan mijn vervolgopleiding beginnen. Het zal wel een tijdje extra druk zijn."

Lees ook: Geen Maastrichtse vmbo'er haalde schoolexamen

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen