Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Dubbelspoor op hele Maaslijn voor écht oplossen problemen'

Geplaatst opwoensdag 11 oktober 2017 - 14:13

Reizigersorganisatie Rover vindt dat de Maaslijn tussen Nijmegen en Roermond over het hele traject dubbelspoor moet krijgen om vertragingen structureel op te lossen.

In de huidige plannen wordt het spoor op vijf plekken, waaronder bij Venray en tussen Reuver en Swalmen, verdubbeld. Om met elektrische treinen te kunnen rijden, wordt de spoorlijn bovendien geëlektrificeerd.

In de soep
Volgens Rover is het niet voldoende om het spoor op slechts enkele plaatsen te verdubbelen. "Zeker ook omdat de reizigersaantallen alleen maar zullen toenemen", legt Kees Braam, voorzitter van de afdeling Limburg van Rover, in de Gelderlander uit. "Op het enkelspoor van de Maaslijn loopt alles gelijk in de soep wanneer één trein met vertraging kampt."

Lees ook: Voorbereidende werkzaamheden Maaslijn van start

Lange adem
Of er naar het advies van de reizigersorganisatie wordt geluisterd, is nog maar de vraag. Verdubbeling van de hele Maaslijn is namelijk een zaak van lange adem en veel geld. Over de elektrificatie van de Maaslijn is namelijk vele tientallen jaren gesproken voor de plannen echt concreet werden.

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen