Overslaan en naar de inhoud gaan

Dubbelslag voor Fortuna Sittard: twee aanvallers tekenen

Geplaatst opmaandag 15 juli 2019 - 22:36

De 20-jarige aanvallers Vitalie Damascan en Jacky Donkor worden spoedig gepresenteerd bij Fortuna Sittard. Het duo komt over van respectievelijk Torino en KSC Lokeren.

De Moldavische spits Damascan wordt gehuurd van zijn Italiaanse werkgever. Torino betaalde begin 2018 nog anderhalf miljoen euro om de aanvaller in te lijven.

Ongekend productief
Damascan is al in Sittard en zal naar verwachting spoedig aan het publiek worden voorgesteld. Bij Torino kwam de spits in anderhalf jaar tijd amper aan spelen toe. In april van dit jaar speelde hij drie minuten mee in de competitiewedstrijd tegen Cagliari en daar is het vooralsnog bij gebleven. Toch staat de Moldavisch international er goed op bij de Italianen. Damascan was immers ongekend productief in zijn tijd bij Sheriff Tiraspol, een topclub in eigen land. De talentvolle goaltjesdief scoorde 22 keer in 33 competitiewedstrijden.

Koning Koselev
In Sittard komt Damascan overigens een landgenoot tegen. Alexei Koselev kwam vorige zomer naar de club en na een stroeve start groeide hij uit tot één van de uitblinkers van de ploeg. Supporters doopten hem zelfs liefkozend tot Koning Koselev. Het is nog maar de vraag of de twee lang samen zullen spelen, want de Moldavische keeper staat bij verschillende buitenlandse clubs op het verlanglijstje.

Goede proefperiode
Naast Damascan is het de bedoeling dat ook Donkor snel gepresenteerd wordt. De Belgische aanvaller met Ghanese roots is al even op proef in Sittard en dat is beide partijen uitstekend bevallen. Na zijn vertrek bij de Belgische middenmoter Lokeren is de vleugelspeler gratis op te pikken. In het verleden speelde de aanvaller ook in de jeugdopleidingen van KAA Gent, Anderlecht en West Bromwich Albion​.

Nieuwe frontlinie
Met de komst van het duo krijgt de Sittardse frontlinie weer wat vet op de botten. Er vertrokken deze zomer al vijf aanvallers bij de club, terwijl Djibril Dianessy nog altijd op de nominatie staat om verkocht te worden. Tot dusver stond daar alleen de komst van de Finse spits Rasmus Karjalainen tegenover.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen