Overslaan en naar de inhoud gaan

Dubbelslag voor Fortuna Sittard: twee aanvallers tekenen

Geplaatst opmaandag 15 juli 2019 - 22:36

De 20-jarige aanvallers Vitalie Damascan en Jacky Donkor worden spoedig gepresenteerd bij Fortuna Sittard. Het duo komt over van respectievelijk Torino en KSC Lokeren.

De Moldavische spits Damascan wordt gehuurd van zijn Italiaanse werkgever. Torino betaalde begin 2018 nog anderhalf miljoen euro om de aanvaller in te lijven.

Ongekend productief
Damascan is al in Sittard en zal naar verwachting spoedig aan het publiek worden voorgesteld. Bij Torino kwam de spits in anderhalf jaar tijd amper aan spelen toe. In april van dit jaar speelde hij drie minuten mee in de competitiewedstrijd tegen Cagliari en daar is het vooralsnog bij gebleven. Toch staat de Moldavisch international er goed op bij de Italianen. Damascan was immers ongekend productief in zijn tijd bij Sheriff Tiraspol, een topclub in eigen land. De talentvolle goaltjesdief scoorde 22 keer in 33 competitiewedstrijden.

Koning Koselev
In Sittard komt Damascan overigens een landgenoot tegen. Alexei Koselev kwam vorige zomer naar de club en na een stroeve start groeide hij uit tot één van de uitblinkers van de ploeg. Supporters doopten hem zelfs liefkozend tot Koning Koselev. Het is nog maar de vraag of de twee lang samen zullen spelen, want de Moldavische keeper staat bij verschillende buitenlandse clubs op het verlanglijstje.

Goede proefperiode
Naast Damascan is het de bedoeling dat ook Donkor snel gepresenteerd wordt. De Belgische aanvaller met Ghanese roots is al even op proef in Sittard en dat is beide partijen uitstekend bevallen. Na zijn vertrek bij de Belgische middenmoter Lokeren is de vleugelspeler gratis op te pikken. In het verleden speelde de aanvaller ook in de jeugdopleidingen van KAA Gent, Anderlecht en West Bromwich Albion​.

Nieuwe frontlinie
Met de komst van het duo krijgt de Sittardse frontlinie weer wat vet op de botten. Er vertrokken deze zomer al vijf aanvallers bij de club, terwijl Djibril Dianessy nog altijd op de nominatie staat om verkocht te worden. Tot dusver stond daar alleen de komst van de Finse spits Rasmus Karjalainen tegenover.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen