Overslaan en naar de inhoud gaan

Dubbelklapper Linthorst zorgt voor eerste uitzege VVV-Venlo

Geplaatst opzondag 25 augustus 2019 - 16:42

Bij een sterker FC Utrecht heeft VVV-Venlo met 1-2 gewonnen. Evert Linthorst was de grote man aan Venlose zijde, met twee doelpunten in de eerste helft.

Na drie minuten meldde de thuisclub zich voor het doel van VVV-Venlo. Keeper Thorsten Kirschbaum redde. Dat beeld hield in de beginfase aan: Utrecht probeerde een snel doelpunt te forceren, VVV moest terug.

Linthorst op schot
Na een kwartiertje kreeg VVV zijn eerste corner, maar die leverde niets op. FC Utrecht nam het initiatief weer over en het spel speelde zich vooral af op Venlose helft. Een zestal goede kansen kreeg de thuisclub, maar de bezoekers openden verrassend de score. Bij een voorzet van linksback Roel Janssen was Evert Linthorst eerder bij de bal dan doelman Maarten Paes. Hij kopte VVV op voorsprong: 0-1. Niet veel later liet Linthorst nog een keer van zich horen. Met een goed schot rondde hij een voorzet van Peter van Ooijen af.

Commotie in Utrecht
Aan het begin van de tweede helft was er meteen commotie. FC Utrecht leek een strafschop te krijgen, maar na ingrijpen van de VAR werd dat omgezet in buitenspel. Het Utrechtse ongenoegen werd nog groter toen de ploeg van trainer John van de Brom binnen het uur scoorde, maar de treffer afgekeurd werd wegens buitenspel. VVV kwam er maar sporadisch uit en als dat gebeurde was het vooral via Peter van Ooijen. VVV-trainer Robert Maaskant bracht aanwinst Lee Cattermole een kwartier voor tijd in de ploeg voor captain Danny Post.

Negen minuten
Niet lang na die wissel scoorde FC Utrecht dan toch: 1-2. VVV's laatste zege bij Utrecht dateerde van 2008. Daarin kwam zondagmiddag verandering, want ook in die laatste fase hield VVV-Venlo de voorsprong met veel kunst- en vliegwerk vast. Even leek het erop dat het niet zou lukken, maar Dalmau had zijn tegenstander gevloerd voordat hij de gelijkmaker binnentikte. Dat gebeurde in de eerste van de negen (!) minuten extra tijd.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen