Overslaan en naar de inhoud gaan

Dubbeldeks terras afgebroken: winters alternatief in de maak

Geplaatst opmaandag 31 augustus 2020 - 13:30

Het was een unicum in Nederland: het dubbeldeks terras op de Markt in Venlo. De vergunning werd echter niet verlengd en daarom is maandagochtend gestart met de afbraak.

Initiatiefnemer Arno Hendericks kijkt met een goed gevoel terug op de afgelopen maanden. Het opzetten van het dubbeldeks terras kostte hem naar eigen zeggen tienduizenden euro’s. Toch was het dat waard, zegt hij nu.

Exposure
“Ik heb heel veel positieve reacties gehad van gasten. Niet alleen uit Venlo, maar zeker ook van bezoekers die hier op vakantie waren of hier een dagje kwamen shoppen. Ook heeft het heel veel exposure opgeleverd”, stelt Hendericks.

De uitbater kreeg ook veel reacties van collega’s uit andere delen van het land. Er waren op meerdere plekken ideeën voor dubbeldeks terrassen, maar alleen in Venlo kwam het daadwerkelijk van de grond.

Appartementen
De gedoogbeschikking van de gemeente liep eind augustus af. Een verlenging voor de nazomer kreeg hij niet. “Dat heeft te maken met nieuwe bewoners aan de Venlose Markt. Hun appartementen kijken direct uit over het terras.”

Ondanks dat hij graag langer had kunnen profiteren van de dure investering in het extra terras, klinkt de horecaondernemer niet teleurgesteld over de beslissing van de gemeente. “We zijn alweer bezig met iets nieuws.”

Winterterras
Samen met collega-ondernemers aan de Markt onderzoekt Hendericks de mogelijkheden om het terras de hele winter zo goed mogelijk te kunnen gebruiken. “We hebben natuurlijk al allemaal grote parasols met heaters erin, maar we willen wel kijken hoe we dat nog beter tochtvrij en warm kunnen houden. Je kunt denken aan het gebruik van plexiglas bijvoorbeeld.”

Gasten buiten ontvangen
Overal in het land wordt nagedacht over mogelijkheden om gasten buiten te blijven ontvangen. Ook omdat sommige horecagangers toch schroom hebben om binnen te zitten zo lang corona nog rondwaart. Paviljoens of tenten worden genoemd als optie, al ziet Hendericks dat laatste in Venlo niet gebeuren. “Hier mag het terras sowieso al bijna het hele jaar blijven staan volgens de vergunning. Alleen tijdens vastelaovend moet het een weekje weg. We zijn nu met de gemeente in overleg over de beste manier om het winterterras vorm te geven.”

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen