Overslaan en naar de inhoud gaan

Dubbel zoveel dikke kinderen in Parkstad

Geplaatst opdinsdag 19 juli 2016 - 6:26

Parkstad telt twee keer zoveel dikke kinderen als (gemiddeld) de rest van het land. Het gaat hierbij om matig overgewicht.

Uit een onderzoek van de Universiteit Maastricht blijkt dat 16 procent van de basisschoolkinderen in Parkstad te dik is. In de rest van het land is dat 8 procent.

Obesitas
Nog eens 4 procent van deze leeftijdsgroep in Parkstad heeft obesitas, dat is gelijk aan de rest van het land. Ook blijkt dat twee derde van de meisjes en de helft van de jongens in Parkstad te weinig beweegt. Dat kinderen te weinig bewegen is een landelijk verschijnsel. De onderzoekers noemen overgewicht een epidemie.

Gezonde basisschool
De universiteit heeft aan het begin van dit schooljaar 1400 leerlingen van acht basisscholen in Parkstad gewogen, gemeten en een week lang een beweegmeter laten dragen. Dat gebeurde als onderdeel van de Gezonde Basisschool van de Toekomst. Dat is een vier jaar durend onderzoek waarbij de leerlingen van vier scholen gezond lunchen en meer bewegen op school. Vier andere scholen laten hun leerlingen meer bewegen. De gedachte is dat meer bewegen en gezond eten gezondere kinderen oplevert die beter presteren op school.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen