Overslaan en naar de inhoud gaan

Dubbel zoveel dikke kinderen in Parkstad

Geplaatst opdinsdag 19 juli 2016 - 6:26

Parkstad telt twee keer zoveel dikke kinderen als (gemiddeld) de rest van het land. Het gaat hierbij om matig overgewicht.

Uit een onderzoek van de Universiteit Maastricht blijkt dat 16 procent van de basisschoolkinderen in Parkstad te dik is. In de rest van het land is dat 8 procent.

Obesitas
Nog eens 4 procent van deze leeftijdsgroep in Parkstad heeft obesitas, dat is gelijk aan de rest van het land. Ook blijkt dat twee derde van de meisjes en de helft van de jongens in Parkstad te weinig beweegt. Dat kinderen te weinig bewegen is een landelijk verschijnsel. De onderzoekers noemen overgewicht een epidemie.

Gezonde basisschool
De universiteit heeft aan het begin van dit schooljaar 1400 leerlingen van acht basisscholen in Parkstad gewogen, gemeten en een week lang een beweegmeter laten dragen. Dat gebeurde als onderdeel van de Gezonde Basisschool van de Toekomst. Dat is een vier jaar durend onderzoek waarbij de leerlingen van vier scholen gezond lunchen en meer bewegen op school. Vier andere scholen laten hun leerlingen meer bewegen. De gedachte is dat meer bewegen en gezond eten gezondere kinderen oplevert die beter presteren op school.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen