Overslaan en naar de inhoud gaan

Dubbel zoveel dikke kinderen in Parkstad

Geplaatst opdinsdag 19 juli 2016 - 6:26

Parkstad telt twee keer zoveel dikke kinderen als (gemiddeld) de rest van het land. Het gaat hierbij om matig overgewicht.

Uit een onderzoek van de Universiteit Maastricht blijkt dat 16 procent van de basisschoolkinderen in Parkstad te dik is. In de rest van het land is dat 8 procent.

Obesitas
Nog eens 4 procent van deze leeftijdsgroep in Parkstad heeft obesitas, dat is gelijk aan de rest van het land. Ook blijkt dat twee derde van de meisjes en de helft van de jongens in Parkstad te weinig beweegt. Dat kinderen te weinig bewegen is een landelijk verschijnsel. De onderzoekers noemen overgewicht een epidemie.

Gezonde basisschool
De universiteit heeft aan het begin van dit schooljaar 1400 leerlingen van acht basisscholen in Parkstad gewogen, gemeten en een week lang een beweegmeter laten dragen. Dat gebeurde als onderdeel van de Gezonde Basisschool van de Toekomst. Dat is een vier jaar durend onderzoek waarbij de leerlingen van vier scholen gezond lunchen en meer bewegen op school. Vier andere scholen laten hun leerlingen meer bewegen. De gedachte is dat meer bewegen en gezond eten gezondere kinderen oplevert die beter presteren op school.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen