Overslaan en naar de inhoud gaan

Dubbel zoveel dikke kinderen in Parkstad

Geplaatst opdinsdag 19 juli 2016 - 6:26

Parkstad telt twee keer zoveel dikke kinderen als (gemiddeld) de rest van het land. Het gaat hierbij om matig overgewicht.

Uit een onderzoek van de Universiteit Maastricht blijkt dat 16 procent van de basisschoolkinderen in Parkstad te dik is. In de rest van het land is dat 8 procent.

Obesitas
Nog eens 4 procent van deze leeftijdsgroep in Parkstad heeft obesitas, dat is gelijk aan de rest van het land. Ook blijkt dat twee derde van de meisjes en de helft van de jongens in Parkstad te weinig beweegt. Dat kinderen te weinig bewegen is een landelijk verschijnsel. De onderzoekers noemen overgewicht een epidemie.

Gezonde basisschool
De universiteit heeft aan het begin van dit schooljaar 1400 leerlingen van acht basisscholen in Parkstad gewogen, gemeten en een week lang een beweegmeter laten dragen. Dat gebeurde als onderdeel van de Gezonde Basisschool van de Toekomst. Dat is een vier jaar durend onderzoek waarbij de leerlingen van vier scholen gezond lunchen en meer bewegen op school. Vier andere scholen laten hun leerlingen meer bewegen. De gedachte is dat meer bewegen en gezond eten gezondere kinderen oplevert die beter presteren op school.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen