Overslaan en naar de inhoud gaan

Dubbel NK-goud voor Venlose 'vikings'

Geplaatst opzondag 19 september 2021 - 21:52

Kanovereniging Viking Venlo heeft zondag twee keer NK-goud veroverd tijdens het NK Kanopolo in Den Haag.

Zowel in de hoogste klasse als in de eerste klasse ging de overwinning mee naar Venlo.

Hoofdklasse
In de hoofdklasse, de hoogste klasse in het kanovaren, wist het eerste team van de Venlose vereniging al een wedstrijd voor het einde de nationale titel te veroveren. Viking Venlo verloor alleen van Michiel de Ruyter uit Uithoorn. In de kampioenswedstrijd werd Odysseus uit Alkmaar met 4-1 verslagen. Door het kampioenschap doen de mannen uit Venlo volgende week mee aan de Europese clubkampioenschappen.

Tweede team
Ook het tweede team van Viking Venlo was de sterkste in hun klasse. In de eerste klasse, een klasse lager dan de hoofdklasse, wisten de mannen na een spannende wedstrijd de eerste plaats definitief veilig te stellen. Tegen directe concurrent Rijnland kwamen de Venlose mannen met 3-1 achter, maar werd toch met 4-3 gewonnen. Door hun titel komt het tweede team van Viking Venlo volgend jaar ook uit in de hoofdklasse.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen