Overslaan en naar de inhoud gaan

DTM-organisatie ITR denkt medio juli weer te kunnen racen

Geplaatst opzaterdag 28 maart 2020 - 21:57

Als het aan ITR ligt kunnen Robin Frijns en andere DTM-coureurs medio juli aan de strijd om de Duitse Toerwagenkampioenschap DTM beginnen.

De organisatie heeft een nieuwe kalender met tien evenementen gepresenteerd.

Audi
Als er rond die tijd gewoon geracet en gereisd kan worden en de FIA, de internationale autosport federatie, haar goedkeuring geeft, start de Maastrichtenaar in het weekend van 10 tot 12 juli in twee races op de Norisring in Neurenberg. Frijns rijdt voor het fabrieksteam van Audi.

Zolder
Aanvankelijk stond de eerste race van het DTM-seizoen eind april op het circuit van Zolder gepland, maar door het coronavirus werden alle races in de eerste seizoenshelft geschrapt. Zolder staat nu van 7 tot 9 augustus op de kalender.

Belangrijke rol
ITR-directeur Marcel Mohaupt gelooft dat sport een belangrijke rol kan innemen wanneer het erom gaat weer normaliteit in het leven van de mensen te brengen. "Zo gauw een terugkeer op het circuit zeker is, willen we met de DTM de weg wijzen."

Tijd en geld
Bestuursvoorzitter Wolfgang Schlösser van Motorsport Club Nürnberg (MCN) is er niet zeker van dat de DTM-race op de Norisring doorgaat. Tegen nordbayern.de vertelde hij het gevoel te hebben de DTM races te moeten annuleren. "Op zeer korte termijn moet een beslissing vallen. Het DTM-weekend afblazen zou weliswaar hard bij ons aankomen, maar het zou zonde zijn veel tijd en geld aan de organisatie te besteden en er dan alsnog een streepdoor te moeten zetten."

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen