Overslaan en naar de inhoud gaan

'DSM zet fabriek AnQore in de etalage'

Geplaatst opvrijdag 24 augustus 2018 - 11:22

DSM wil de fabriek van AnQore in Urmond verkopen.

Dat meldt persbureau Bloomberg. Het bedrijf zou niet meer passen in de strategie van het bedrijf.

Niet interessant
DSM richt zich de laatste jaren steeds meer op voedingsingrediënten en hoogwaardige materialen. AnQore maakt producten die worden gebruikt voor acrylvezels en is daarom niet meer interessant voor het concern uit Heerlen, zo melden bronnen aan het persbureau.

ChemicaInvest
AnQore maakt onderdeel uit van ChemicaInvest, dat DSM samen met CVC Capital Partners heeft opgezet. DSM is 35 procent eigenaar van de joint venture. De verwachting is dat de verkoop goed is voor zo'n 500 miljoen dollar. Dat is ruim 430 miljoen euro.

Eerder bracht DSM al fabrieken in Geleen voor de nylongrondstof caprolactam onder in ChemicaInvest.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen