Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

DSM wil solarpark bouwen op Chemelot

Geplaatst opwoensdag 26 november 2014 - 6:00

DSM wil een zonnestroompark bouwen op een terrein van vier hectare aan de Urmonderbaan in Geleen. Een vergunningsaanvraag hiervoor is op 2 oktober ingediend.

De gemeente Sittard-Geleen heeft al aangegeven geen bezwaar te hebben tegen een solarpark op bedrijfsterrein Chemelot.

Duurzame stroom
De zonnepanelen moeten duurzame stroom opleveren voor de fabrieken op het Chemelotterrein. Het zonnestroompark krijgt de capaciteit elektriciteit op te wekken die voldoende zou zijn om 850 huishoudens te voorzien, blijkt uit stukken die zijn ingediend ter onderbouwing van het project.

Louisegroeve
DSM wil het solarpark bouwen op de met bedrijfsafval volgestorte Louisegroeve. Het vervuilde terrein is nu afgedekt en ingericht als graslandschap. Het beheer van de voormalige groeve is in handen van de provincie Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Zonnepanelen Milieu Energie
Vergunning solarpark voor DSM
Wit poeder bedekt Geleense wijk Lindenheuvel
Brand Chemelot 16 juli 2015
Brand op bouwketenpark op Chemelot-terrein in Geleen
75 kantoorcontainers verwoest bij Chemelot-brand
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen