Overslaan en naar de inhoud gaan

DSM werkt aan zonnepanelen voor autodaken

Geplaatst opdonderdag 14 mei 2020 - 11:27

Speciaalchemiebedrijf DSM en start-up Lightyear gaan samenwerken om zonnepanelen voor autodaken op de markt te zetten. Die panelen moeten beschikbaar worden voor verschillende soorten elektrische voertuigen, zoals personenauto's, bedrijfswagens en bussen.

Lightyear ontwikkelde de techniek voor zonnepanelen op een autodak voor zijn elektrische auto Lightyear One.

Productie
De start-up uit Helmond wil die auto, die het meest efficiënte elektrische voertuig moet worden, volgend jaar in productie nemen. DSM maakt voor die zonnepanelen een achtervlak waardoor alle aansluitingen achter de panelen komen te liggen en de oppervlakte van de panelen zo groot mogelijk kan zijn.

800 miljard dollar
DSM en Lightyear hebben hoge verwachtingen van de techniek, ook op commercieel gebied. De markt voor elektrische voertuigen wordt in 2027 op een waarde van meer dan 800 miljard dollar geschat. Autobedrijven proberen nu oplossingen te bedenken voor het vergroten van het bereik van de voertuigen en de afhankelijkheid van laadpalen.

Financiële details voor de samenwerking zijn niet bekendgemaakt.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen