Overslaan en naar de inhoud gaan

DSM-topman niet langer invloedrijkste Nederlander

Geplaatst opzaterdag 14 december 2019 - 8:50

Vertrekkend DSM-topman Feike Sijbesma is niet langer de invloedrijkste Nederlander.

In de jaarlijkse lijst van de Volkskrant staat de bestuursvoorzitter van het in Heerlen gevestigde fijnchemiebedrijf nu op een tweede plek.

Nummer 1
De eerste plaats is nu voor Kim Putters, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau. Voor het samenstellen van de lijst met 200 namen kijkt de krant naar de posities en netwerken van bestuurlijk en politiek Nederland.

Lees ook: DSM-topman Feike Sijbesma kondigt vertrek aan

Universiteit
Ongeveer een derde van de lijst is vrouw. Hoogste Limburgse is Rianne Letschert, rector van de Maastrichtse universiteit. Zij staat op plek 69, fors hoger dan de nummer 145 van vorig jaar..

Lobbyist
Andere Limburgers in de lijst zijn verder Maastrichtenaar Maxime Verhagen, oud-minister en nu lobbyist voor de bouwsector. Hij staat op plek 177. Dat is een plaats hoger dan de uit Venlo afkomstige Jolande Sap, voormalig fractievoorzitter van GroenLinks in de Tweede Kamer en nu bestuurder en commissaris.

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen