Overslaan en naar de inhoud gaan

DSM-topman niet langer invloedrijkste Nederlander

Geplaatst opzaterdag 14 december 2019 - 8:50

Vertrekkend DSM-topman Feike Sijbesma is niet langer de invloedrijkste Nederlander.

In de jaarlijkse lijst van de Volkskrant staat de bestuursvoorzitter van het in Heerlen gevestigde fijnchemiebedrijf nu op een tweede plek.

Nummer 1
De eerste plaats is nu voor Kim Putters, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau. Voor het samenstellen van de lijst met 200 namen kijkt de krant naar de posities en netwerken van bestuurlijk en politiek Nederland.

Lees ook: DSM-topman Feike Sijbesma kondigt vertrek aan

Universiteit
Ongeveer een derde van de lijst is vrouw. Hoogste Limburgse is Rianne Letschert, rector van de Maastrichtse universiteit. Zij staat op plek 69, fors hoger dan de nummer 145 van vorig jaar..

Lobbyist
Andere Limburgers in de lijst zijn verder Maastrichtenaar Maxime Verhagen, oud-minister en nu lobbyist voor de bouwsector. Hij staat op plek 177. Dat is een plaats hoger dan de uit Venlo afkomstige Jolande Sap, voormalig fractievoorzitter van GroenLinks in de Tweede Kamer en nu bestuurder en commissaris.

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen