Overslaan en naar de inhoud gaan

DSM schrapt 150 banen in Limburg

Geplaatst opzaterdag 10 december 2016 - 7:51

DSM schrapt zo’n 150 van zijn circa 340 IT-banen in Limburg. De afdelingen in Heerlen en Sittard worden zowat gehalveerd.

De werknemers horen dinsdag wie er boventallig is bij het fijnchemieconcern.

Bezuiniging
Dat er op de IT-afdelingen van DSM fors zal worden bezuinigd, is al ruim een jaar bekend. Wereldwijd zou het gaan om 155 van de 555 fte. Naar nu blijkt, gaan er van die 155 jobs liefst 150 verloren in Nederland. Dat betekent dat de afdelingen in Sittard en Heerlen onevenredig hard worden getroffen.

DSM wil de cijfers bevestigen noch ontkennen. "Dinsdag wordt bekend gemaakt hoe de nieuwe IT-organisatie eruit gaat zien, wie waar terechtkomt en wie boventallig is", aldus een woordvoerder.

Begeleiden naar werk
De transformatie moet eind 2017 zijn voltooid. "De boventalligen zullen verspreid over het jaar hun IT-plek verlaten." DSM zegt zich in te spannen om mensen van werk naar werk te begeleiden. Ondanks aandringen van de provincie op een banenplan, is daar het afgelopen anderhalf jaar weinig van terechtgekomen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Hoofdkantoor DSM in Heerlen
DSM schrapt 120 arbeidsplaatsen in Sittard-Geleen
Omvang reorganisatie DSM verrast De Unie en FNV
DSM rekent op herplaatsing van veel mensen
Nedcar helpt 848 werklozen aan een baan
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen