Overslaan en naar de inhoud gaan

DSM: lagere omzet en hogere winst

Geplaatst opdonderdag 1 augustus 2019 - 7:49

DSM heeft in het tweede kwartaal de omzet licht zien dalen van 2.359 miljoen euro naar 2.276 miljoen. De winst kwam uit op 205 miljoen.

De omzetdaling komt volgens DSM door een eenmalige meevaller vorig jaar. Toen profiteerde het bedrijf van problemen bij een concurrent waardoor de prijs en vraag naar vitamine C steeg. Als die meevaller buiten beschouwing wordt gelaten, is er wel een lichte stijging van de omzet.

China
Uit de kwartaalcijfers blijkt dat de voedings- en vitaminentak in het tweede kwartaal groeide. De verkoop van speciale materialen daarentegen liep met zeven procent. Dat komt vooral door China waar de omzet tegenviel.

Desondanks spreekt bestuursvoorzitter Feike Sijbesma van een "een goede prestatie". Het bedrijf handhaaft de doelen voor dit jaar. Het wil met meer dan tien procent groeien.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen