Overslaan en naar de inhoud gaan

DSM koopt geur- en smaakstoffentak Amyris voor 150 miljoen

Geplaatst opwoensdag 31 maart 2021 - 9:00

Chemiebedrijf DSM gaat de geur- en smaakstoffentak van het Amerikaanse Amyris kopen. Daar legt de onderneming in eerste instantie 150 miljoen dollar voor neer, maar dat bedrag kan nog oplopen.

Amyris blijft namelijk tot 2024 meedelen in de brutowinst van bepaalde producten. Naar schatting kan dat bedrag uitkomen tussen de 100 miljoen en 150 miljoen dollar.

Halffabrikaten
Amyris maakt op basis van natuurlijke producten halffabrikaten voor de geur- en smaakstoffenindustrie. De tak heeft zeven producten in de portefeuille waarvan er vier al goed lopen, twee net op de markt zijn gekomen en er één nog in ontwikkeling is. Die producten worden ondergebracht bij de Personal Care & Aroma Ingredients-divisie van DSM.

DSM en Amyris hadden al samenwerkingen op het gebied van onderzoek en ontwikkeling. Die blijven gewoon bestaan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen