Overslaan en naar de inhoud gaan

DSM helpt bij productie miljoenen mondkapjes voor zorg

Geplaatst opvrijdag 10 april 2020 - 18:14

DSM gaat samen met twee andere bedrijven miljoenen mondkapjes maken voor de Nederlandse zorginstellingen.

De verwachting is dat er per week een miljoen zogenoemde FFP2-maskers geleverd kunnen worden. Eind april moet begonnen worden met de productie.

Kwart van de behoefte
DSM werk samen met AFPRO en beddenfabrikant Auping. De drie bedrijven leveren de maskers aan de overheid, die ze vervolgens zal distribueren over de Nederlandse ziekenhuizen en andere zorginstellingen. Met de productie van DSM zal in een kwart van de behoefte aan medische mondkapjes in ons land voorzien worden.

Transparant
"De technische kwaliteit en haalbaarheid van het ontwerp van de FFP2-mondmaskers is al aangetoond en door het coördineren en bundelen van mogelijkheden, kan de productie eind april van start", laat DSM weten in een persbericht. Het concern biedt gratis wetenschappelijke kennis van materialen en mensuren aan en de drie bedrijven zullen transparant rapporteren over de productkosten van het initiatief, laten ze weten.

Het Reinier de Graaf Ziekenhuis in Delft, TNO en de TU Delft controleren de kwaliteit van het product.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen