Overslaan en naar de inhoud gaan

DSM helpt bij productie miljoenen mondkapjes voor zorg

Geplaatst opvrijdag 10 april 2020 - 18:14

DSM gaat samen met twee andere bedrijven miljoenen mondkapjes maken voor de Nederlandse zorginstellingen.

De verwachting is dat er per week een miljoen zogenoemde FFP2-maskers geleverd kunnen worden. Eind april moet begonnen worden met de productie.

Kwart van de behoefte
DSM werk samen met AFPRO en beddenfabrikant Auping. De drie bedrijven leveren de maskers aan de overheid, die ze vervolgens zal distribueren over de Nederlandse ziekenhuizen en andere zorginstellingen. Met de productie van DSM zal in een kwart van de behoefte aan medische mondkapjes in ons land voorzien worden.

Transparant
"De technische kwaliteit en haalbaarheid van het ontwerp van de FFP2-mondmaskers is al aangetoond en door het coördineren en bundelen van mogelijkheden, kan de productie eind april van start", laat DSM weten in een persbericht. Het concern biedt gratis wetenschappelijke kennis van materialen en mensuren aan en de drie bedrijven zullen transparant rapporteren over de productkosten van het initiatief, laten ze weten.

Het Reinier de Graaf Ziekenhuis in Delft, TNO en de TU Delft controleren de kwaliteit van het product.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen