Overslaan en naar de inhoud gaan

DSM helpt bij productie miljoenen mondkapjes voor zorg

Geplaatst opvrijdag 10 april 2020 - 18:14

DSM gaat samen met twee andere bedrijven miljoenen mondkapjes maken voor de Nederlandse zorginstellingen.

De verwachting is dat er per week een miljoen zogenoemde FFP2-maskers geleverd kunnen worden. Eind april moet begonnen worden met de productie.

Kwart van de behoefte
DSM werk samen met AFPRO en beddenfabrikant Auping. De drie bedrijven leveren de maskers aan de overheid, die ze vervolgens zal distribueren over de Nederlandse ziekenhuizen en andere zorginstellingen. Met de productie van DSM zal in een kwart van de behoefte aan medische mondkapjes in ons land voorzien worden.

Transparant
"De technische kwaliteit en haalbaarheid van het ontwerp van de FFP2-mondmaskers is al aangetoond en door het coördineren en bundelen van mogelijkheden, kan de productie eind april van start", laat DSM weten in een persbericht. Het concern biedt gratis wetenschappelijke kennis van materialen en mensuren aan en de drie bedrijven zullen transparant rapporteren over de productkosten van het initiatief, laten ze weten.

Het Reinier de Graaf Ziekenhuis in Delft, TNO en de TU Delft controleren de kwaliteit van het product.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen