Overslaan en naar de inhoud gaan

DSM helpt bij productie miljoenen mondkapjes voor zorg

Geplaatst opvrijdag 10 april 2020 - 18:14

DSM gaat samen met twee andere bedrijven miljoenen mondkapjes maken voor de Nederlandse zorginstellingen.

De verwachting is dat er per week een miljoen zogenoemde FFP2-maskers geleverd kunnen worden. Eind april moet begonnen worden met de productie.

Kwart van de behoefte
DSM werk samen met AFPRO en beddenfabrikant Auping. De drie bedrijven leveren de maskers aan de overheid, die ze vervolgens zal distribueren over de Nederlandse ziekenhuizen en andere zorginstellingen. Met de productie van DSM zal in een kwart van de behoefte aan medische mondkapjes in ons land voorzien worden.

Transparant
"De technische kwaliteit en haalbaarheid van het ontwerp van de FFP2-mondmaskers is al aangetoond en door het coƶrdineren en bundelen van mogelijkheden, kan de productie eind april van start", laat DSM weten in een persbericht. Het concern biedt gratis wetenschappelijke kennis van materialen en mensuren aan en de drie bedrijven zullen transparant rapporteren over de productkosten van het initiatief, laten ze weten.

Het Reinier de Graaf Ziekenhuis in Delft, TNO en de TU Delft controleren de kwaliteit van het product.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen