Overslaan en naar de inhoud gaan

DSM en VDL slaan handen ineen voor productie mondmaskers

Geplaatst opvrijdag 4 september 2020 - 15:28

DSM en VDL gaan samen kwalitatief hoogwaardige medische mondmaskers maken. Ook gaan beide bedrijven als eerste in Nederland filtermateriaal voor mondmaskers produceren.

Daarvoor richten DSM en VDL een nieuw bedrijf op: Dutch PPE Solutions, waar in oktober tientallen mensen aan het werk kunnen.

Meltblown polypropyleen
Met de ontwikkeling van de mondmaskers is een investering van enkele miljoenen euro's gemoeid. Zo worden er machines aangeschaft en komen er productielocaties in Geleen en Helmond. In Limburg wordt meltblown polypropyleen gemaakt, de filterlaag die virussen uit medische mondmaskers filtert. Het is de eerste keer dat dit onderdeel van zogenoemde FFP2-mondmkapjes in Nederland wordt gemaakt.

Lees ook: DSM helpt bij productie miljoenen mondkapjes voor zorg

Voorzien in eigen behoeften
"De coronacrisis heeft de voorbije maanden aangetoond dat een pandemie zich niet laat sturen en dat het belangrijk is dat werelddelen gaan voorzien in de eigen behoeften", legt directeur Willen van der Leegte van VDL uit. "Daardoor zijn we het aan onszelf verplicht om dicht bij huis zekerheden te creëren. Dat geldt zeker voor persoonlijke beschermingsmiddelen voor medewerkers in de zorg die de afgelopen maanden zo hard hebben gewerkt aan onze gezondheid en natuurlijk ook voor andere beroepsgroepen."

April 2021
De locatie in Geleen moet in april 2021 klaar zijn voor gebruik, in Helmond moet oktober 2020 al gewerkt kunnen worden.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen