Overslaan en naar de inhoud gaan

'DSM eerlijkst over belastingafdrachten'

Geplaatst opdinsdag 5 december 2017 - 6:39

Chemieconcern DSM geeft van de Nederlandse beursgenoteerde bedrijven het meest heldere inzicht in zijn fiscale beleid en belastingafdrachten.

Dat blijkt uit de dinsdag gepresenteerde Tax Transparency Benchmark van accountantsbureau PricewaterhouseCoopers en de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling.

Inzichtelijk
In totaal werden 76 Nederlandse
beursgenoteerde bedrijven onderzocht. Het Heerlense speciaalchemieconcern geeft volgens de jury het beste inzicht in het beleid op het gebied van belastingen.

Afdracht
De jury besloot de prijs naar
DSM te laten gaan omdat het bedrijf 'op zeer actieve wijze transparant communiceert over haar belastingbeleid.' Ook maakt DSM in de landen waar het sterk vertegenwoordigd is, duidelijk hoeveel vennootschapsbelasting er wordt afgedragen.

Belastingmoraal
"Het belang van fiscale transparantie neemt alleen maar verder toe", zegt onderzoeker Marc Diepstraten. "In het huidige tijdsgewricht, waarin de maatschappij kritisch kijkt naar de belastingmoraal van bedrijven, is transparantie niet meer weg te denken."

Vorig jaar werd DSM ook al tot winnaar uitgeroepen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen