Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Drukwerk in ruil voor informatie: aannemer voor de rechter

Geplaatst opdonderdag 12 april 2018 - 11:04

Een aannemer uit Geleen wordt beschuldigd van corruptie.

Hij moet volgende week donderdag voor de rechter in het Belgisch-Limburgse Tongeren verschijnen, meldt Het Belang van Limburg.

Drukwerk
De zaak draait om een beschuldiging van valsheid in geschrifte en passieve ambtelijke corruptie tegen wethouder Ali Caglar van Genk. De aannemer betaalde in 2012 voor 2500 euro verkiezingsdrukwerk voor Caglar.

Volgens de aanklacht had de wethouder de Geleense aannemer in contact gebracht met de Belgische netbeheerder Infrax zodat hij informatie kreeg over de procedure om voor opdrachten in aanmerking te komen. In ruil daarvoor betaalde de aannemer het verkiezingsdrukwerk. De wethouder had dat volgens de regels moeten melden, maar zegt dat te zijn vergeten.

Hells Angels
Caglar was in contact gekomen met de Geleense aannemer via de vroegere president van de Hells Angels in Genk. De zaak rond het verkiezingsdrukwerk kwam aan het licht tijdens het aftappen van zijn telefoon in het kader van een drugsonderzoek.

Werk neergelegd
Wethouder Caglar van de christen-democratische partij CD&V heeft inmiddels zijn werk neergelegd totdat er een vonnis is uitgesproken in de zaak. De Geleense aannemer heeft overigens tot nu toe nog nooit een opdracht gekregen van Infrax.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen