Overslaan en naar de inhoud gaan

Drukwerk in ruil voor informatie: aannemer voor de rechter

Geplaatst opdonderdag 12 april 2018 - 11:04

Een aannemer uit Geleen wordt beschuldigd van corruptie.

Hij moet volgende week donderdag voor de rechter in het Belgisch-Limburgse Tongeren verschijnen, meldt Het Belang van Limburg.

Drukwerk
De zaak draait om een beschuldiging van valsheid in geschrifte en passieve ambtelijke corruptie tegen wethouder Ali Caglar van Genk. De aannemer betaalde in 2012 voor 2500 euro verkiezingsdrukwerk voor Caglar.

Volgens de aanklacht had de wethouder de Geleense aannemer in contact gebracht met de Belgische netbeheerder Infrax zodat hij informatie kreeg over de procedure om voor opdrachten in aanmerking te komen. In ruil daarvoor betaalde de aannemer het verkiezingsdrukwerk. De wethouder had dat volgens de regels moeten melden, maar zegt dat te zijn vergeten.

Hells Angels
Caglar was in contact gekomen met de Geleense aannemer via de vroegere president van de Hells Angels in Genk. De zaak rond het verkiezingsdrukwerk kwam aan het licht tijdens het aftappen van zijn telefoon in het kader van een drugsonderzoek.

Werk neergelegd
Wethouder Caglar van de christen-democratische partij CD&V heeft inmiddels zijn werk neergelegd totdat er een vonnis is uitgesproken in de zaak. De Geleense aannemer heeft overigens tot nu toe nog nooit een opdracht gekregen van Infrax.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen