Overslaan en naar de inhoud gaan

'Drukte winkelcentra noopt tot maatregelen'

Geplaatst opzondag 29 november 2020 - 20:21

De voorzitters van de zuidelijke veiligheidsregio's gaan zich beramen op de maatregelen die nodig zijn om te voorkomen dat steden als Maastricht de komende weken worden overspoeld met Belgische kooplustigen.

In België zijn vanwege de coronacrisis veel winkels dicht, waardoor veel Belgen hun kerstinkopen in Nederland komen doen.

Drukte
"Ik heb begrepen dat de Belgische maatregelen tot in december duren, dus daar moeten we het echt over gaan hebben", reageert voorzitter van het Veiligheidsberaad Hubert Bruls op de drukte. Dit weekend was het in onder meer Maastricht, Eindhoven en het Outlet in Roermond razend druk met kooptoeristen. De coronamaatregelen kwamen daardoor zo zwaar onder druk te staan, dat burgemeester Annemarie Penn van Maastricht dreigde de winkels vervroegd te sluiten.

Lees ook: Drukte Maastricht: burgemeester dreigt met sluiting

Grenzen
Het sluiten van de grens ziet de uit Nuth afkomstige Bruls niet zitten. "Zulke maatregelen zijn aan het kabinet, de gemeentes kunnen daar wel iets van vinden maar uiteindelijk gaan zij daar niet over."

Vingerwijzen
De drukte in de binnensteden roept veel weerzin op bij sectoren die vanwege de lockdown stilliggen, zoals de evenementenbranche en de horeca. Daarvoor heeft Bruls wel begrip: "Het is natuurlijk zuur voor de horeca, dat zij gesloten zijn terwijl de detailhandel gewoon open is. Maar het helpt niet om te wijzen naar anderen."

Met reden dicht
Bruls wijst erop dat de horeca met reden gesloten is. "Het was afgelopen weekend natuurlijk te druk, maar er is weinig bewijs voor besmettingen in winkelcentra. In tegenstelling tot de horeca, waar we wel degelijk besmettingshaarden hebben gezien."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen