Overslaan en naar de inhoud gaan

Drukte op snelwegen door Vierdaagse en vakantieverkeer

Geplaatst opvrijdag 21 juli 2017 - 6:48

De ANWB verwacht vrijdag veel drukte op de snelwegen in Limburg. Op de A73 zorgt de intocht van de Nijmeegse Vierdaagse voor files en flinke vertraging. Ook is er veel vakantieverkeer onderweg.

Voor de regio Noord begint vrijdag de zomervakantie en voor de regio Midden gaat de bouwvak van start. Dat betekent dat er vanaf het eind van de ochtend tot het begin van de avond veel vakantieverkeer onderweg zal zijn.

Vierdaagse
Tienduizenden wandelaars maken zich vrijdag op voor de laatste etappe van de Nijmeegse Vierdaagse. De vierde en laatste dag van het massale wandelfestijn eindigt vrijdag voor de deelnemers als het goed is met een warm onthaal op de 'Via Gladiola' in het centrum van Nijmegen. De eerste lopers zijn rond 3:30 uur vertrokken, tot 18:00 uur kan er gefinisht worden.

Lees ook: Laatste Vierdaagsedag start met 38.717 lopers

De feestelijke intocht op de Via Gladiola trekt jaarlijks bovendien tienduizenden bezoekers naar Nijmegen. De ANWB meldt dat files op de A73, A50 en de N325 onvermijdelijk zijn. Volg hier de verkeersinformatie op de Limburgse wegen.

Nijmeegse Vierdaagse
Foto: ANP

Zomervakantie
Met de aanvang van de zomervakantie in de regio Noord zijn vanaf vrijdagmiddag alle scholen in het land dicht. Vorige week begon de schoolvakantie in de regio Zuid, basisscholieren in de regio Midden zijn al twee weken vrij. Traditiegetrouw is het begin van de schoolvakanties per regio de aanleiding voor veel Nederlanders om vrij te nemen.

Naar verwachting vertrekken meer dan een miljoen Nederlands komend weekend naar hun vakantiebestemming. De ANWB waarschuwt vakantiegangers rekening te houden met files op wegen in binnen- en buitenland.

Buitenland
Op de Nederlandse wegen wordt veel drukte verwacht door vakantieverkeer. Houd daarom rekening met vertraging op de wegen, met name richting het zuiden. Ook in het buitenland kan het druk zijn. Vooral in Duitsland worden grote verkeersproblemen voorzien door de combinatie van vakantieverkeer en wegwerkzaamheden. Waarschijnlijk loopt het zaterdag volledig vast rond Karsruhe en Stuttgart, tussen Frankfurt en Neurenberg en bij München.

In het centrum van Parijs is het zondag stampvol in verband met de finish van de Tour de France.

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

ANWB waarschuwt voor files door feesten en vakantieverkeer
Limburgse verkeersdrukte neemt nauwelijks af tijdens zomer
Drukte op de wegen door begin herfstvakantie
stock file verkeer
Verkeer in en rond Nijmegen loopt vast
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen