Overslaan en naar de inhoud gaan

Drukte op Limburgse ijsbanen

Geplaatst opdinsdag 27 december 2016 - 20:56

IJsbanen in verschillende Limburgse binnensteden doen goede zaken. Op de banen komen veel bezoekers af.

In Roermond op het Munsterplein waren de schaatsen voor de verhuur regelmatig op en dat leverde een goed gevulde baan op, zegt Emiel Veenstra van de organisatie: "Zo goed dat we voor volgend jaar al concreet na aan het denken zijn over een grotere baan."

Sluiten
Magisch Maastricht kon zelfs de grote bezoekersaantallen niet aan en moest een keer de baan sluiten. Ook de organisatie van Winterpet Venray is tevreden: "Wij hebben niet te klagen over de opkomst, de bezoekerscijfers zijn goed." Bij Venlo on Ice verwachten ze dit jaar uit te komen op 40.000 bezoekers, "dat is een aanzienlijke stijging ten opzichte van voorgaande jaren," zegt de de tevreden voorzitter Marcel Janssen.

Aziaten
Veel organisaties noemen het zachte weer met weinig regen als oorzaak voor de hoge bezoekersaantallen. In Roermond zijn ook toeristen op de baan te zien, Veenstra: "Met name op de drukke dagen zie je de bezoekers van het outletcentrum op de baan terug. Dat hoor je aan de taal: Duits, Engels en Aziatisch." Volgens Bernie van Lierop van Winterpret Venray heeft de jeugd in Venray nu wat te doen dankzij de ijsbaan: "Met name de jeugd tot 16 jaar, dat is in Venray een ondergeschoven kindje geweest."

Vrijthof
In Maastricht profiteert de horeca van het winterevenement op het Vrijthof. Horecazaken rondom het plein zeggen tegen de organisatie dat ze 10 procent meer omzet draaien dan vorig jaar.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Bezoekersrecords door zacht weer
Na twaalf jaar nieuwe voorzitter Venlo on Ice
Water bevroren, nieuwjaarsduik afgelast
Schaatsactiviteiten op Zwart Water definitief van de baan
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen