Overslaan en naar de inhoud gaan

Drukte op Limburgse ijsbanen

Geplaatst opdinsdag 27 december 2016 - 20:56

IJsbanen in verschillende Limburgse binnensteden doen goede zaken. Op de banen komen veel bezoekers af.

In Roermond op het Munsterplein waren de schaatsen voor de verhuur regelmatig op en dat leverde een goed gevulde baan op, zegt Emiel Veenstra van de organisatie: "Zo goed dat we voor volgend jaar al concreet na aan het denken zijn over een grotere baan."

Sluiten
Magisch Maastricht kon zelfs de grote bezoekersaantallen niet aan en moest een keer de baan sluiten. Ook de organisatie van Winterpet Venray is tevreden: "Wij hebben niet te klagen over de opkomst, de bezoekerscijfers zijn goed." Bij Venlo on Ice verwachten ze dit jaar uit te komen op 40.000 bezoekers, "dat is een aanzienlijke stijging ten opzichte van voorgaande jaren," zegt de de tevreden voorzitter Marcel Janssen.

Aziaten
Veel organisaties noemen het zachte weer met weinig regen als oorzaak voor de hoge bezoekersaantallen. In Roermond zijn ook toeristen op de baan te zien, Veenstra: "Met name op de drukke dagen zie je de bezoekers van het outletcentrum op de baan terug. Dat hoor je aan de taal: Duits, Engels en Aziatisch." Volgens Bernie van Lierop van Winterpret Venray heeft de jeugd in Venray nu wat te doen dankzij de ijsbaan: "Met name de jeugd tot 16 jaar, dat is in Venray een ondergeschoven kindje geweest."

Vrijthof
In Maastricht profiteert de horeca van het winterevenement op het Vrijthof. Horecazaken rondom het plein zeggen tegen de organisatie dat ze 10 procent meer omzet draaien dan vorig jaar.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

schaatsen natuurijs (19 nov 2020)
Natuurijs wordt dikker: tips om veilig te schaatsen
Bezoekersrecords door zacht weer
Dokter, arts, ziekenhuis, gebroken arm, eerste hulp
Meer botbreuken op eerste hulp door winters weer
Na twaalf jaar nieuwe voorzitter Venlo on Ice
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen